• Haberler
  • Konya
  • Gurbetçiler 'Kuluforniya'nın nüfusunu her yaz üçe katlıyor

Gurbetçiler 'Kuluforniya'nın nüfusunu her yaz üçe katlıyor

Nüfusunun iki katından fazlası yurt dışında yaşayan 'Kuluforniya' olarak anılan Konya'nın Kulu ilçesine her yıl yaz tatilini geçirmek için dönen gurbetçiler, baba ocağında özlem giderirken ilçe ekonomisine de katkı sağlıyor.

Gurbetçiler 'Kuluforniya'nın nüfusunu her yaz üçe katlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nüfusunun iki katından fazlası yurt dışında yaşayan "Kuluforniya" olarak anılan Konya'nın Kulu ilçesine her yıl yaz tatilini geçirmek için dönen gurbetçiler, baba ocağında özlem giderirken ilçe ekonomisine de katkı sağlıyor.

İsveç başta olmak üzere en fazla göçü İskandinav ülkelerine veren 50 bin kişinin yaşadığı Kulu'nun nüfusu, yaz aylarında ziyarete gelen gurbetçilerle 150 bine kadar çıkıyor. İlçede, dönem dönem kuzey Avrupa ülkesinden gelen siyasetçiler, seçim çalışması da yapıyor.

Kovid-19 salgını dönemi dışında her yıl memleketini ziyaret etme geleneğini bozmayan gurbetçiler, ilçe ekonomisine ve esnafa büyük katkı sunuyor.

Caddelerde dolaşan yabancı plakalı otomobiller ve mağazalarda alışveriş yapan gurbetçilerle ilçe yaz aylarında en hareketli dönemini yaşıyor.

Gurbetçiler arasında "Kuluforniya" olarak da anılan Kulu'da, çevre ilçelerin aksine birçok ulusal ve uluslararası markanın mağazası, 8 banka şubesi ve geniş alışveriş imkanları bulunuyor.

Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, AA muhabirine, İsveç, Danimarka, Hollanda, Almanya, Avusturya, Kanada gibi ülkelerde yaşayan 100 binden fazla gurbetçinin büyük bir bölümünün yazın ilçeye geldiğini söyledi.

Salgın nedeniyle bir önceki yıl gelemeyen gurbetçilerin geçen yıl tamamının geldiğini anımsatan Ünver, bu yıl gelenlerin sayısının henüz 60-70 bin civarında olduğunu dile getirdi.

Bakmadan Geçme