Güne bir bardak su ile başlamak için 5 neden

İnsan vücudunun P'den fazlası sudan oluşur. Bu nedenle vücudun düzgün çalışması için vücuda günlük yeterli miktarda su sağlanması gerekir.

Japonların her sabah uyanır uyanmaz aç karnına su içme ritüeli vardır. Çünkü biliyorlar ki sağlığa giden yol sabahları bir bardak su ile başlıyor. Peki sabahları su içmenin sağlığa faydaları nelerdir?

1. Vücudun nemli olmasına yardımcı olur

6-8 saatlik uyku sırasında vücuttaki su miktarı emiliyor. Bu nedenle uyandığınızda iki veya üç bardak su içerek vücudunuzu nemlendirmelisiniz. Ayrıca sabahları su içmek bağırsakların hareket etmesine de yardımcı oluyor.

2. Beynin uyanıklık düzeyini artırır

Yorgunluğun ana göstergelerinden biri dehidrasyondur. Günün ilk tüketimi su ise vücut çalışmaya hazırlanır ve uyanıklık artar. Çünkü su, kırmızı kan hücrelerinin daha hızlı büyümesini teşvik eder ve kanda daha fazla oksijen üretir.

3. Hastalıklarla savaşmaya yardımcı olur

Aç karnına su içmek bağışıklık sisteminin dengelenmesine yardımcı olur. Bu da vücudun sık görülen hastalıklardan ve virüslerden korunmasını sağlar.

4. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar

Sabahları içilen birkaç bardak su, gece boyunca vücutta biriken tüm toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Çünkü geceleri insan vücudundaki tüm toksinleri biriktirir. Sabah aç karnına su içildiğinde ise bu zararlı maddeler temizlenir.

5. Sağlıklı kilo kaybına katkıda bulunur

Sabah aç karnına su içtiğinizde vücuttan tüm toksinler atılır ve sindirim sisteminin işleyişi iyileşir. O gün kendinizi daha az aç hissetmiş olursunuz. Bu aşırı yemeden kaynaklanan obeziteyi önleyecektir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme