Gül suyunun cilde faydaları nelerdir?

Gül suyunun cilt için bir takım faydaları bulunmakta. Gül suyu özellikle cilt bakım ürünü olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.

Geçmişte gül suyu sadece hoş kokulu parfüm olarak kullanılıyordu. Zamanla güzellik açısından da bir takım faydalarının olduğu ortaya çıktı. Gül suyu özellikle cilt bakım ürünü olarak yaygın bir şekilde kullanılmakta. 

Gül suyunun bileşimine birçok farmaseptik preparatın eklenmesiyle yeni merhemler, losyonlar ve tonikler üretiliyor. Özelliği, çiçek iksirinin hem iyileştirici hem de temizlik maddesi olarak kullanılmasıdır. Örneğin tonu yükseltmek yüzdeki sivilce, kızarıklık ve kaşıntıyı önler.

Gül suyu aynı zamanda güneşin ultraviyole ışınlarından kaynaklanan cilt yanıklarının tedavisinde de önemli rol oynar. Yanık ağrılarını hafifletir ve iyileştirir. Bu kozmetik ürünü diğer çözümlerle birlikte kullanmak mümkündür.

Dermatologlar gül suyunu şekilde kullanmayı tavsiye ediyor:

6 yemek kaşığı gül suyu, 1 yemek kaşığı rendelenmiş sabun ve 1 yemek kaşığı gliserin karıştırılarak kullanılır. Kuru ciltler için gül suyuna 1 yemek kaşığı badem yağı ve 1 çay kaşığı gliserin eklenip karıştırılır. Buzdolabında saklanması ve soğuk kullanılması cilt için daha faydalıdır.

Ayrıca, dermatologlar, mağazadan satın alınan losyonlar ve tonikler yerine gül suyu kullanılmasını öneriyor çünkü gül suyu cildin gözeneklerini temizliyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme