• Haberler
  • Güncel
  • GSB her 100 öğrenciden 96'sı yurtlara yerleştirildi!

GSB her 100 öğrenciden 96'sı yurtlara yerleştirildi!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre, KYK yurtlarına başvuran her 100 öğrenciden 96'sının yurtlara yerleştirildiği belirtildi. İşte detaylar… 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre, KYK yurtlarına başvuran her 100 öğrenciden 96’sının yurtlara yerleştirildiği belirtildi. İşte detaylar… 

 Gençlik ve Spor Bakanlığı üniversite öğrencilerini mağdur etmemek için çalışmalarını devam ettiriyor. GSB’den yapılan açıklamaya göre, KYK yurtlarına başvuran her 100 öğrenciden 96’sının yurtlara yerleştirildiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, "Bugün Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya istinaden açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Özgür Özel'in 'Türkiye'de 100 öğrencinin 13'ü yurtta, 87'ye başının çaresine bak diyorlar. İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir tane yurdu yoktu. Şu anda 61 tane yurt var.' açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerine yer verildi. 


“HER 100 ÖĞRENCİDEN 96'SI YURTLARIMIZA YERLEŞMİŞTİR”

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Bakanlığımıza yurt başvurusunda bulunan her 100 öğrenciden 96'sı yurtlarımıza yerleşmiştir. İstanbul'da ise 60 bin kapasiteli 35 yurt müdürlüğümüzde 80 yurt binamızla gençlerimize barınma hizmeti sunuyoruz.

Ayrıca Genel Başkan Özgür Özel'in ifade ettiği gibi İstanbul'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 61 değil 14 yurdu bulunmaktadır. İBB yurtlarının toplam kapasitesi ise 5231'dir.

Bakanlığımıza bildirilen 4031 öğrenci konaklamaktadır. 1200 yatak boş durmaktadır. Yapılan yorum ve eleştiriler gerçeği yansıtmamakta olup bilinçli şekilde kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir."

AA

Bakmadan Geçme