• Haberler
  • Türkiye
  • Gözleri görmeyen kadın cezaevinde gördüğü işkenceleri anlattı! 

Gözleri görmeyen kadın cezaevinde gördüğü işkenceleri anlattı! 

Görme bozukluğuna rağmen cephe hattına silah taşıdığı iddiasıyla Esad rejimi tarafından 5 yıl Şam'daki Adra cezaevinde tutulan Amine el Mulhim, serbest bırakıldıktan sonra cezaevinde yaşadığı işkenceleri anlattı. 

Suriye’deki iç savaşta eşini kaybeden ve 2 çocuğunun şehit olduğunu cezaevinden çıktıktan sonra öğrenebilen 48 yaşındaki Amine el Mulhim,  özgürlüğüne kavuştuktan sonra cezaevinden yaşadığı işkenceleri anlattı. 

BELGELERE RAĞMEN 5 YIL CEZA ALDI!

Savaşta sorgulama ve hapis dönemi boyunca işkenceye maruz kaldı. Cezaevinde kaldığı süreçte çocuklarıyla hiçbir iletişim kurmasına izin verilmeyen Mulhim, yaşadığı zorlu süreci şu sözlerle dile getirdi: "Raporda görme engelli olmama rağmen cepheye silah taşıdığım, malzeme verdiğim ve Özgür Suriye Ordusunu desteklediğim yazıyordu.

Beni bu asılsız rapora göre Şam'da gözaltına aldılar ve ardında 2 ay tutuklu kaldım. 2 ayın ardından mahkemeye çıktım. Mahkemede savcı bana ithaf edilen suçlamaları yapıp yapmadığımı sordu. Ona çocukluktan beri gözümün görmediğini ve bu şekilde nasıl suç işleyebileceğimi sordum.

Tıbbi raporlarımı ve belgelerimi de gösterdim ama bana yine de 5 yıl ceza verdiler. Adra cezaevine gönderildim. Bize özellikle soruşturma merkezinde çok büyük eziyetler ettiler.

Cezaevinde de işkence vardı ama soruşturma merkezindekinden daha azdı. Cezaevi günlerinin tamamı işkence gibiydi. Çocuklarımdan ayrı kaldığım için bedenime yapılan işkencelerin tesiri daha azdı."

CEZAEVİNDEN ÇIKTIKTAN SONRA ACILI HABERİ DUYDU

Mulhim, cezaevinde dışarıyla iletişim kurmasına izin verilmediğini belirten Amine el Mulhim “5 yıl boyunca çocuklarımın sesini bile duyamadım. Onlardan hiç haber alamadım.

Savaş başlayınca İdlib'e geldiler. 2012'de eşim şehit olunca Türkiye'ye gelmeye karar verdiler. 2 çocuğum ben hapishanedeyken şehit olmuş. Bunu cezaevinden çıktıktan sonra öğrendim.

Bir çocuğum da Türkiye'de kanserden öldü. Hapishanede 2 yıl sonra çocuklarımın durumunun iyi olduğunu öğrenebilmiştim. Ondan sonra hiçbir şekilde çocuklarımla ilgili bilgi de alamadım.

5 sene boyunca hiçbirini ne görebildim ne seslerini duyabildim. Hapishanede zaten yurt dışı aramalar kapalıydı. Yurt içinde de arayacak kimsem kalmamıştı."

AA

Bakmadan Geçme