• Haberler
  • Konya
  • 'Gençlik Politikaları Vizyon Çalıştayı' düzenlendi

'Gençlik Politikaları Vizyon Çalıştayı' düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü himayesinde, Konya Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Konya Gençliği Türkiye'nin Geleceği' anlayışıyla gerçekleşen Gençlik Politikaları Vizyon Çalıştayı Valimiz İbrahim Akın'ın katılımıyla gerçekleşti.

'Gençlik Politikaları Vizyon Çalıştayı'  düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karatay Gençlik Merkezinde düzenlenen çalıştaya Valimiz İbrahim Akın, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Vali İbrahim Akın, bu önemli etkinlikte gençler ve paydaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 

'Gençlik Politikaları Vizyon Çalıştayı'  düzenlendi
Gençlik Bir Diriliştir 
Gençliği sadece bir yaş aralığı olarak görmediğini belirterek, gençliği bir arayış ve yeniden doğuş süreci olarak tanımlayan Vali Akın; “Her şeyin başladığı noktadayız; insanı insan yapan, bir toplumun varlık ve mana sahnesine çıkışında en derin izleri bırakan o yol ayrımında: Gençlik. Bu kavramı yalnızca bir yaş aralığı olarak değil, bir arayış, bir inşa süreci, bir yükseliş olarak görüyorum. Sezai Karakoç’un deyimiyle ‘Diriliş’tir gençlik; yeniden doğuşun, var olmanın işaretidir.” dedi. 

'Gençlik Politikaları Vizyon Çalıştayı'  düzenlendi
Konya: Manevi ve Zihinsel Yenilenmenin Şehri 
Konya’nın, Mevlâna’nın manevi iklimiyle şekillenen ve gençliğin hem zihnen hem de ruhen yenilendiği bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Akın “Konya, Mevlâna’nın manevi iklimiyle şekillenen, gençliğin hem zihnen hem de ruhen yenilendiği bir şehir. Selçuklu Devleti’nden günümüze kadar gençliğe atfettiği değer ve Mevlâna’nın öğretilerinden aldığı ilhamla bu topraklarda gençlik, her zaman toplumun öncü kuvveti olmuştur. Şehrimizde gençliğin yükselişi için her daim büyük yatırımlar yapılmıştır. Bugün gençlerimizin bilgi, kültür ve medeniyet temelleri üzerinde yükselmesi için var gücüyle çalışan âlimleri, kurum ve kuruluşları, hayırseverleri minnetle yâd ediyorum. Konya’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı riyasetinde gençlerimize çok ciddi bir destek var. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile destek olan merkez ve ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi. 

'Gençlik Politikaları Vizyon Çalıştayı'  düzenlendi

Gençler Geleceğin Mimarlarıdır 
Vali Akın, gençliğin toplumun en değerli hazinesi olduğuna değinerek, “Gençlik, bir toplumun en değerli hazinesidir. Bir milletin geleceği, gençlerinin enerjisi, idealleri ve hayalleriyle şekillenir. Geleceğin liderleri, bilim insanları, sanatçıları, düşünürleri ve girişimcileri bugün bizim aramızda, belki bu salonda oturuyorlar. Bu yüzden gençliğin yalnızca bugünün değil, geleceğin de mimarı olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız.” şeklinde konuştu. 

'Gençlik Politikaları Vizyon Çalıştayı'  düzenlendi
Gençliğe Yapılan Yatırım, Ülkenin Geleceğine Yapılan Yatırımdır 
Gençlerin potansiyelini açığa çıkarmanın ve onların beklentilerini anlamanın ortak sorumluluk olduğunu vurgulayan Akın, “Gençliğin önemi, onların sadece fiziksel yaşlarında değil, taşıdıkları potansiyelde ve geleceği şekillendirme kapasitelerindedir. Onlar, bizim bugünkü kararlarımızın yarınki yansımalarını yaşayacaklar. Onlara sunacağımız her destek, yapacağımız her katkı, aslında ülkemizin geleceğine yaptığımız bir yatırımdır. Bugün burada, gençlerimizin içlerindeki cevheri keşfetmek, geleceğe dair beklentilerini anlamak ve bu doğrultuda politikalar üretmek için toplandık. Mevlâna’nın “Anlaşılmak gibi bir derdimiz vardı.” sözünden ilham alarak gençlerimizi anlamakla yetinmiyor, onların potansiyelini açığa çıkarmak istiyoruz. İşte bu nedenle, gençlerimizin ihtiyaçlarını anlamak, onların beklentilerini karşılamak ve enerjileriyle topluma yön vermek hepimizin ortak sorumluluğudur.”dedi. 

'Gençlik Politikaları Vizyon Çalıştayı'  düzenlendi
Amaç Sürdürülebilir Çözümler Geliştirmektir 
Vali Akın; “Amacımız, hoşgörüyü genişletmek, ilimde bitmeyen bir arayışın yolcusu olmak, gençlerimizin sesini duyurmak, karşılaştıkları sorunları derinlemesine ele almak, nihayetinde onlara yönelik sürdürülebilir çözümler geliştirmektir. Konya olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Ulusal Gençlik ve Spor Politika Belgesi’ne katkıda bulunmak ve çalıştay sonucunda somut çözüm önerileriyle bir Eylem Planı oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi. Çalıştay kapsamında gençlerin sağlık, istihdam, sosyal hayat, sivil toplum katılımı, kişisel gelişim, çevre bilinci, bilim ve teknolojiye olan ilgisi gibi konuların 8 ana politika başlığı altında ele alınacağını açıklayan Akın, bu başlıkların gençlerin geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemesine yardımcı olacağını söyledi. 

'Gençlik Politikaları Vizyon Çalıştayı'  düzenlendi

Sonuçların Tüm Türkiye İçin Rehber Olacağına İnanıyoruz 
Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayın, sadece Konya için değil, tüm Türkiye için önemli bir rehber olacağını belirten Vali Akın; “Bugün, gençlerimizin sağlığı, istihdamı, sosyal hayatı, sivil toplum faaliyetlerine katılımı, kişisel gelişimleri, çevre bilinci, bilim ve teknolojiye olan ilgileri gibi konuları 8 ana politika alanı altında ele alacağız. Her bir başlık, gençlerimizin karşı karşıya kaldığı sorunların çözümüne ışık tutacak ve onların geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesini sağlayacaktır. Değerli Katılımcılar, Bugün ortaya koyacağımız fikirler, gençlerimizi tarihini derinlemesine kavrayan, kültürel değerlerine bağlı, aynı zamanda dünyayı sorgulayan, eleştiren ve onu dönüştürme cesaretine sahip bireyler olarak yetiştirmenin yolunu açacaktır. Vizyonumuzu birlikte inşa ettiğimizde, geleceği seyreden değil, onu elleriyle inşa edenler biz olacağız. Son olarak, bu çalıştayın gerçekleştirilmesinde emeği geçen Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Gençliğin Yükselişi Derneği, Kırmızı Yelekliler Derneği ve Karatay Gençlik Merkezi'ne, değerli katılımcılara ve bu sürecin en önemli paydaşı olan gençlerimize ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Çalıştayımızın faydalı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” şeklinde konuştu. Çalıştay açılış programının ardından Politik Alanları Çalıştay Masa Çalışmaları ile devam etti
 

Bakmadan Geçme