'Gençler Filistin için çalış'tı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Vakkıfİnsan Topluluğu ile Hukuki Araştırmalar Derneği(HUDER) Konya Şubesi'nin ortaklaşa organize ettiği ' Filistin Gençlik Çalıştayı' sona erdi.

'Gençler Filistin için çalış'tı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

18-19 Mayıs tarihleri arasında Hadim de gerçekleştiren çalıştay kampında çoğunluğunu hukuk ögrencilerinin oluşturduğu katılımcılar Filistin  meselesini  4 ana başlık altında ele aldılar. Hamas'ın kukuki kimliği,Savaş Hukuku,  Soykırım Suçu, Dinler Tarihinde Kudüs,  konuları üzerine yoğunlaşılan çalıştayın sonuç bidirgesi düzenlenen bir toplantıda Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak okundu.Sonuç bildirgesinin kamuoyuna duyurulduğu toplatıya  HUDER kurucu başkanı 26 ve 27. dönem Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve HUDER Konya Şube Başkanı Levent Babacan'da katıldı,.

 'Gençler Filistin için çalış'tı
Öncelikle çalıştayın büyük hukukcu Hazreti Hadimi'nin  memleketinde yapılmasının çalıtaya ayrı bir anlam katığının altını çizen Ahmet Sorgun bütün dünyanın  kulaklarının sağır gözlerini kör olduğu Filistin' için yapılan gençlik çalıştayının farkındalık oluşturması anlamında çok değerli olduğunu ifade etti. Filistin meselesinin  Filistinilerin Gazzelilerin degil insanlığın meselesi oldğunun altını çizen Sorgun" Böyle önemli bir konuyu elen alan geçlerin bu çalışması bizleri Filistin adına Gazze adına ülkemiz adına ve insalık adına bizleri umutlandırdı .Aslında 8 aydır katledilen Filistin degil insanlık onuru ve insanlığın geleceği katlediliyor  diye konuştu. Programın organize edilmesinde kaytkısı olan Huder'e N.E.Ü Vakıf ve insan topluluna  teşekkür eden Sorgun programa ev shipiği yapan Hadim Belediye Başkanı Mehmet Çetiner'ide kutladı.

'Gençler Filistin için çalış'tı

Filistin Meselesinin  ele alındğı kampın önemine değinen HUDER Konya Şube Başkanı Levent Babacan   ise "Yapılan bu çalıştay   aslında bir örnek teşkil ediyor. Konya da böyle bir çalışma daha önce henüz yapılmadı.Bu çalışmanın uluslararası statüde bir çalışmaya dönüştürülmesi için çalımalarımız devam edecektir. Calışmanın içinde yer alan genc kardeşlerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür diyorum. dedi

Bakmadan Geçme