- Haberler
- Kültür-Sanat
- Geçmişte kullanılan ilginç güzellik yöntemleri
Geçmişte kullanılan ilginç güzellik yöntemleri
Güzellik standartları yalnızca günümüzde değil, geçmişte de kadınlar üzerinde büyük bir baskı yaratıyordu. Bu baskı kadınları tehlikeli ve ilginç yöntemler denemeye itiyordu. İşte geçmiş dönmelerde kullanılan o ilginç ve tüyler ürperten güzellik yöntemleri.
Kırık Ayak Parmakları
Küçük ayaklı olmanın daha güzel olduğuna inanıldığı için 6 yaşına gelen kız çocuklarının ayak parmakları kırılıp bandaja sıkıca sarılıyordu. Küçük bir ayakkabıya sığdırılan ayakların büyümesi engelleniyordu. Bu uygulama 20. Yüzyıla kadar devam etti.
Güneş Maskesi
Geçmiş dönemlerde soluk ten, güzellik anlayışının temel şartlarından birisiydi. Bu yüzden kadınlar, cildi güneş ışınlarından korumak için UV korumalı güneş maskeleri kullanılıyordu.
Çil Giderme
1930’lu yıllarda çil, güzellik için büyük bir engel olarak görülüyordu. Bu nedenle çil giderici bir makine geliştirildi. Bu makine sayesinde karbondioksit ile çiller donduruluyordu.
Buz Maskesi
1940’lı yıllarda kırışıklıkları gidermek için buz kullanılıyordu. Bez bir maske ile birleştirilen buzlar, başta Hollywood starları olmak üzere kadınların yüzlerinde saatlerce bekletiliyordu.
Tenya Diyeti
1900’lerin başlarında kadınlar fazla kilolarından kurtulmak için içerisinde tenya larvaları bulunan bir kapsül yutuyorlardı. Tenyalar mide ve bağırsaklarında büyüyor ve tenyaların tüketilen besinleri yiyeceği düşünülüyordu. Fakat tenyanın birçok enfeksiyona sebep olan bir parazit olduğu bilinmiyordu.
Perma Makinesi
Eskiden perma yaptırmak şimdiki gibi kolay değildi. Düz saçlar güzellikle ters orantılı olduğu gibi perma makineleri geliştirildi. Bu makine ucundaki demir çubuklar saça yerleştiriliyor ve elektrik akımıyla ısıtılıyordu. Isıtılan saçlara sodyum hidroksit adlı bir kimyasal uygulanıyordu.
Radyoaktif Kozmetik Ürünler
Radyoaktivite insan sağlığı için çok büyük bir tehlike olmasına rağmen 1800’lerin sonunda radyoaktif madde olan radyum, birçok makyaj malzemesi ve krem içeriğinde kullanılıyordu. Marie Curie tarafından geliştirilen bu zararlı ürünlerin iyileştirici gücü olduğuna inanılıyordu.
Elektrikli Yüz Maskesi
1940’lı yıllarda son derece tuhaf görünen, yüzün tamamını kaplayan kalın bir malzemeden imal edilen ve elektrikle ısıtılan maskeler üretiliyordu.
Altın Halkalar
Padaung Kabilesine göre kadınların boyunlarının ince ve uzun olması güzellik için çok gerekli bir şey. Bu yüzden kabile kadınları doğdukları zamandan beri altın boyunluk takıyorlardı. Bu boyunluğa her yıl 1 yenisi daha ekleniyor. Omuzlarına uygulanan ağırlık nedeniyle kadınların kemikleri deforme oluyor ve boyunları uzun görünüyordu.