Gazze' nin çocukları acı çekmeye devam ediyor

Gazze'deki acımazsız savaş binlerce çocuğa dehşeti yaşatmaya devam ediyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika İletişim Sorumlusu Salim Oweis, Gazze' deki devam eden savaşın çocuklar üzerinde derin ve yıkıcı etkiler bıraktığını vurguladı.

BM Cenevre Ofisi' nin haftalık basın toplatısına çevrim içi olarak katılan Oweis, İsrail' in yoğun bombardımanı altındaki Gazze' deki durumu değerlendirdi. Oweis, "Gazze' deki acımasız savaş, binlerce çocuğu deheştin içine sürüklüyor ve pek çoğunu ailelerinden koparıyor," ifadesini kullanarak, yaşanan acı ve yıkımın yanı sıra geniş çaplı yerinden edilmelerin bölgeyi sarsmaya devam ettiğini belirtti.

Gazze' nin çocukları acı çekmeye devam ediyor

Gazze' dengelen görüntülerin, bölge halkının 10 aydan uzun süredir yaşadığı "cehennem koşullarını" gözler önüne serdiğini ifade eden Oweis, dünyanın bu duruma tanık olduğunu hatırlattı.

Oweis, "Gazze' de güvenli bir yer kalmadı. Yiyecek, su, yakıt ve ilaç gibi temel ihtiyaçlar hızla tükeniyor," dedi. Ayrıca, su ve atık yönetimi sorunlarının halk sağlığını tehdit eder boyutlara ulaştığını belirtti.

Gazze' nin çocukları acı çekmeye devam ediyor

Gazze' deki bir çocuğun hayatının artık bir yaşamdan çok uzakta olduğunu belirten Oweis, savaşın süregeldiği 10 aylık süreçte, çocukların hayatta kalma şanslarının giderek azaldığını vurguladı.

Özellikle sağlık hizmetlerine erişim eksikliğinin çocukşar üzerinde ölümcül sonuçlar doğurduğunu belirten Oweis, bu çocukların hayatta kalmaları için tek umutlarının "ateşkes" olduğunu ifade etti.

Gazze' nin çocukları acı çekmeye devam ediyor

AA

Bakmadan Geçme