Gazlı içecekler felç riskini artırıyor!

Şekersiz gazlı içecekler, kalp yetmezliği ve felç riskini artırmaktadır. Bunun nedeni ise gazlı içeceklerde kullanılan düşük kalorili tatlı madde olan eritritoldür.

Şekersiz gazlı içecekler, kalp yetmezliği ve felç riskini artırmaktadır. Bilim insanları araştırmalarının ardından bu konuda bazı uyarılarda bulunuyor.

Bilim insanlarına göre, gazlı içeceklerde bulunan eritritol şekerden %70 daha tatlıdır ve kandaki trombositlerin aktivitesini artırarak kanın pıhtılaşmasına neden olabilir.

Uzmanlar, "Kan pıhtıları atardamarları tıkayarak felce veya kalp krizine, hatta bazı durumlarda ölüme neden olabilir" uyarısında bulunuyor.

Eritritol, karpuz, armut ve mantar gibi bazı meyve ve sebzelerde doğal şekilde bulunmaktadır. Eritritol maddesi, vücutta insülin salgılanmasını uyarmaz ve kandaki şeker seviyesini etkilemez. Bu nedenle şeker hastaları için güvenli madde olarak kabul edilmektedir.

Ancak son dönemde yapılan araştırmalar kandaki yüksek eritritol düzeyinin çok kısa sürede kalp-damar sistemi açısından ciddi risk oluşturduğunu gösteriyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme