• Haberler
  • Dünya
  • Fosfor Bombası Nedir? Etkileri nelerdir? Kullanımı neden yasak?

Fosfor Bombası Nedir? Etkileri nelerdir? Kullanımı neden yasak?

İsrail Gazze'ye saldırısında fosfor bombası kullandı bunu üzerine vatandaşlar fosfor bombası nedir? Kullanımı neden yasak? Etkileri nelerdir? Sorularına cevap arıyor. İşte detaylar haberimizde…

FOSFOR BOMBASI NEDİR?

Fosfor bombası diğer adıyla beyaz fosfor, fosfor elementinin bir alotropudur. Duman kamuflajı ve hedef tayininde ve aynı zamanda da bir yangın silahı olarak askeriyede yaygın kullanım alanları bulmuştur.
Erime noktası: 44,1 °C
Kaynama noktası: 282 °C

Fosfor Bombası Nedir? Etkileri nelerdir? Kullanımı neden yasak?

FOSFOR BOMBASI KULLANIMI NEDEN YASAK?

Fosfor(Beyaz) bombası, 1980 yıllarında Konvansiyonel Silahlar Konvansiyonu kapsamına girmektedir. 
'1980 Konvansiyonel Silahlar Konvansiyonu' kapsamına giren fosfor bombasının canlı üzerinde veya hava saldırılarında insanların bulunduğu yerlerde kullanılması yasaktır. 
Fosfor bombalarının kullanımı yasaktır çünkü insan sağlığı ve çevre için son derece tehlikelidir.

Fosfor Bombası Nedir? Etkileri nelerdir? Kullanımı neden yasak?

FOSFOR BOMBASININ ETKİLERİ NELERDİR?

Fosfor dumanının maruz kalınması ciğerlerde ani yaralar oluşmasına ve maruz kalan kişinin havasızlıktan boğulmasına yol açmaktadır. Ardından hemen sonraki aşamada insan vücudu içten dışa doğru yanmaktadır. Beyaz fosforla yanan kişinin elbiselerinde iz meydana gelmemekte, yanma reaksiyonu vücut içinden cilde kadar devam etmektedir. Fosfor bombasına mazur kalındıktan sonra çekilen fotoğraflar da, kemiklerine kadar yanmış olsa da elbiseleri zarar görmemiş insanları belgelemiştir. Yanma reaksiyonu başladığında durdurulamamaktadır. 

Bakmadan Geçme