Formatörler Konya'da bir araya geldi
Türkiye genelinde ve Konya'da Yeşilay'ın organizasyonuyla öğrencilere bağımlılıkla mücadele eğitimi veren Formatörler Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Konya Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Konya Çalışma ve İş Kurumu Toplantı Salonu'nda bir araya gelindi. Düzenlenen programa Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Zeliha Üstün Argon, Yeşilay Konya Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Nurcan Seren, Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Baştürk, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Muzaffer Akgün ile Konya İl Milli Eğitim Yeşilay Formatörleri katıldı.
Düzenlenen program ile yıllık istişare ile eğitim planlamaları yapıldı. Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Zeliha Üstün Argon yaptığı konuşmasında Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programının uluslararası kuruluşlarca iyi uygulama örneği olarak gösterildiğini ifade ederek, bilimsel temelli yaklaşım ile her yaş seviyesine uygun, kanıta dayalı ve modüler olarak hazırlanan program ile 7'den 70'e herkese ulaştıklarını söyledi.
Argon, “Büyük değişimler küçük bir dokunuşla başlar. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) ülkemizde ve dünyada marka oldu. 2023- 2024 Eğitim Öğretim yılında da Konya’da her yaştan bireylere ulaşmada bizlerin yol arkadaşları olan formatörlerimiz ile bir araya gelerek yeni dönemin planlamasını gerçekleştirdik. Yine toplantımızda istihdamı ve bağımlı olunduğunda kişileri bekleyen kariyer sorunlarını ele aldık. Konya’da da TBM eğitimleri önemsiyoruz ve bu konuda da güzel çalışmalara imza attık. Katılım ve katkılarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her türlü uyarıcı maddeyle ve bağımlılığın her türüyle mücadeleye hep birlikte kararlılıkla devam edeceğiz. Gençlerimizi ve toplumumuzu bağımlılıklara karşı koruyacağız. " dedi. Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Baştürk, de yaptığı konuşmasında öğretmenlerin rolüne dikkat çekerek "Bağımlılık zor ve hassas bir konu. Bazen iyi niyetle yapılan bir şey doğru kişi ve doğru yöntemlerle yapılmadığında kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bu yüzden bağımlılıkla mücadelede formasyon sahibi rehber öğretmenleri rolü çok önemli. Doğru verilen bilgiler çocuklarımıza hayır deme becerisi kazandırıyor ve büyük oranda bağımlılıklardan koruyor." dedi.
Program formatör öğretmenlere plaket takdimi ile son buldu.