• Haberler
  • Sağlık
  • FLiRT Varyantıyla gelen yeni Covid dalgası: DSÖ uyarıyor

FLiRT Varyantıyla gelen yeni Covid dalgası: DSÖ uyarıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19'un FLiRT adı verilen yeni bir varyantının dünya genelinde hızla yayıldığı konusunda uyarıda bulundu.

FLiRT Varyantıyla gelen yeni Covid dalgası: DSÖ uyarıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FLiRT varyantları, özellikle genetik kodlardaki belirli mutasyonlarla şekillenen ve antikorlardan korunabilen JN.1 türevleri olarak biliniyor. Ancak bu yeni varyantların ne kadar ağır ve bulaşıcı olduğu henüz tam olarak belirlenmemiş durumda.

FLiRT varyantları, özellikle bazı bölgelerde Covid-19 vakalarının artmasına neden olurken, DSÖ ve diğer sağlık otoriteleri bu durumu yakından takip ediyor.

İngiltere Halk Sağlığı Ajansı, FLiRT varyantlarının diğer Covid-19 türlerine göre ne kadar baskın olduğunu anlamak için daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

Uzmanlar, FLiRT ve benzeri yeni varyantlara karşı aşılamanın önemini vurguluyor. Covid-19 aşılarının, hastalığın ciddi seyrini önemli ölçüde azalttığı biliniyor ancak bu varyantlara karşı etkinliği üzerine çalışmalar devam ediyor.

Halkın, hastalıktan korunmak için maske kullanımı, sosyal mesafe, el hijyeni gibi önlemleri alması da önem taşıyor. Covid-19'un FLiRT varyantına karşı alınacak tedbirler, sağlık otoritelerinin sürekli güncellediği öneriler arasında yer alıyor.

Bakmadan Geçme