Fırat Çakıroğlu, 9. Ölüm Yıl Dönümünde Unutulmadı
Ege Üniversitesi'nde 20 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen kavga, Türkiye'nin hafızasına kazınan acı bir olayı temsil ediyor. Bu tarihte, ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H üyeleri' olarak belirtilen diğer öğrenci grubu arasında yaşanan kavgada, Fırat Yılmaz Çakıroğlu bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Sadece ülkücü camianın değil tüm Türkiye'nin kalbinde derin bir yara açan bu olay, üzerinden 9 yıl geçse de unutulmadı.
Bugün, Fırat Çakıroğlu'nun ölüm yıl dönümü.
Ege Üniversitesi'nde 20 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen kavga, Türkiye'nin hafızasında derin bir iz bıraktı. Fırat Çakıroğlu'nun hayatı, sadece ülkücü camianın değil; tüm Türkiye'nin ortak acısı haline geldi.
Günümüzde bile Fırat Çakıroğlu'nun adı, gençlerin arasında toplumsal hafızada önemli bir yer işgal ediyor. Olayın üzerinden geçen yıllara rağmen, ailesi ve sevenleri adalet arayışlarını sürdürüyor.
Fırat Çakıroğlu'nun anısını yaşatmak ve benzer acıların tekrarlanmaması için toplumun birlik ve dayanışma içinde olması önem taşıyor.
FIRAT ÇAKIROĞLU KİMDİR?
Çakıroğlu, 1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Erdem'in tek çocuğuydu. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Erdem'in Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. CHP'li bir ailede yetişmiş olmasına rağmen ülkücülük tercihi oldu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi.
Fırat Çakıroğlu, 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde "PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H üyeleri" olduğu belirtilen diğer öğrenci grubu arasında meydana gelen kavga esnasında öldürülerek hayattan koparıldı.
Ölümünün 9. senesinde biz de Hakimiyet Gazetesi olarak Fırat Çakıroğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine de baş sağlığı diliyoruz.