• Haberler
  • Konya
  • Filistinli akademisyen Abunasser'dan 'Gündem Gazze' konferansı!

Filistinli akademisyen Abunasser'dan 'Gündem Gazze' konferansı!

Karatay Belediyesi Kent Konseyi, düzenlediği 'Gündem Gazze' konferansıyla Filistinli akademisyen Dr. Nihad Abunasser Konyalılarla buluştu. Abunasser İsrail'in uluslararası ve bölgesel çağrılara, kınamalara rağmen 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürerek Gazze Şeridi'nde benzeri görülmemiş bir insani felakete yol açtığı durumu ele aldı.

Filistinli akademisyen Abunasser'dan 'Gündem Gazze' konferansı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karatay Belediyesi, İsrail’in Filistin’e karşı işlediği zulümleri gündemde tutmaya ve Gazze halkının yanında yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu, Filistinli akademisyen Dr. Nihad Abunasser’ı Karataylılarla buluşturdu.

Filistinli akademisyen, Gazze’deki dramın boyutlarını anlattı

Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’ndeki konferansta Dr. Nihad Abunasser, Gazze’deki insani dramın boyutlarını ve yaşanan zorlukları ayrıntılı bir şekilde aktardı. İsrail'in bombardımanlarının sivil halk üzerindeki yıkıcı etkilerini vurgulayan Abunasser, bölgedeki sağlık hizmetlerinin yetersizliği, su ve elektrik kesintileri gibi en temel insani ihtiyaçların da karşılanmasında yaşanan zorlukları dile getirdi.

Uluslararası toplum daha çok ilgi göstermeli

Dr. Nihad Abunasser, “Her gün şehitlerimiz var. Oradaki insanlar savaşın etkisinde, Gazze’deki insanlar da soykırımın pençesinde” diyerek uluslararası toplumun Gazze'deki duruma daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini belirtti. 1 aydır Gazze’ye yardım ulaşamadığının altını çizen Abunasser, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşların Gazze'ye acil insani yardım göndermesinin önemini vurguladı.

Gazze’yi yalnız bırakmayalım

Filistin halkının direniş ve dayanışma ruhuna dikkat çeken Filistinli akademisyen Dr. Nihad Abunasser, Gazze’deki durumun düzelmesi için atılması gereken adımları da paylaştı. Ateşkesin sağlanması, insani yardım koridorlarının açılması ve Gazze’ye yönelik ablukaların kaldırılması gibi önlemler üzerinde durdu. Abunasser, tüm Müslümanları Gazze halkına destek olmaya ve farkındalık oluşturmaya davet etti.

Bakmadan Geçme