• Haberler
  • Spor
  • 'Filenin Sultanları' yarın İtalya ile mücadele edecek

'Filenin Sultanları' yarın İtalya ile mücadele edecek

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) Antalya etabındaki 3'üncü karşılaşmasında yarın İtalya ile mücadele edecek.

Ligin Antalya etabında oynadığı ilk müsabakada 22 resmi galibiyet sonrasında Japonya'ya 3-2 mağlup olarak ilk yenilgisini alan "Filenin Sultanları", ikinci maçta Hollanda'yı 3-1 yenmeyi başardı.

Geçen yıl VNL'de kazandığı şampiyonlukla ülkeler sıralamasında "1" numaraya yükselen Türkiye, etaptaki 3'üncü karşılaşmasında yarın İtalya ile mücadele edecek.

Antalya Spor Salonu'ndaki müsabaka, saat 20.00'de oynanacak.

Milli takım, VNL'nin ilk etabı19 Mayıs Pazar günü saat 20.00'de başlayacak Fransa maçıyla sona erecek.

İtalyan Santarelli kazanmak istiyor

A Milli Kadın Voleybol Takımı başantrenörü İtalyan Daniele Santarelli, "Filenin Sultanları" ile boy gösterdiği ilk organizasyon VNL'de şampiyonluk kazandı.

Milli takımla daha sonra ilk defa Avrupa şampiyonluğu yaşayan İtalyan başantrenör, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde de "Filenin Sultanları"nı şampiyonluğa taşıdı.

İtalyan başantrenörle Avrupa şampiyonluğu yaşayan ve olimpiyatlara katılma hakkı alan milli takım, Santarelli yönetiminde çıktığı 33 maçta 29 galibiyet aldı.

Santarelli yönetimindeki "Filenin Sultanları" İtalya'yı FIVB Milletler Ligi'nde grup ve çeyrek finalde 3-0, CEV Avrupa Şampiyonası yarı final karılaşmasında de 3-2'lik skorla yenmeyi başardı.

İlk 8 finallere katılma hakkı kazanacak

"Filenin Sultanları", ligin ikinci etabında 28 Mayıs-2 Haziran'da ABD'de, üçüncü etabında ise 11-16 Haziran'da Çin'de parkeye çıkacak.

VNL'de 16 takımın mücadele edeceği üç hafta sonunda puan cetvelinde ilk 8 sırada bulunan ekipler, finallere katılma hakkı kazanacak.

AA

Bakmadan Geçme