• Haberler
  • Konya
  • Feyzi Halıcı 100'üncü yaş gününde anılacak: Tüm Konya davetli!

Feyzi Halıcı 100'üncü yaş gününde anılacak: Tüm Konya davetli!

Konya Kültür ve Turizm Derneği, Şair Feyzi Halıcı'yı 100'üncü yaş gününde anmak için 1 Temmuz tarihinde program düzenleyecek. Anma programı hakkında bilgi veren Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Yıldırım, tüm Konya halkına davet mesajında bulundu. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Feyzi Halıcı 100'üncü yaş gününde anılacak: Tüm Konya davetli!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Kültür ve Turizm Derneği, değerlerini yaşatmaya devam ediyor. Dernek Başkanı Ahmet Yıldırım’dan yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz tarihinde Şair Feyzi Halıcı’nın doğumunun

100’üncü yılında anma programının yapılacağı belirtildi. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Yıldırım, Konya halkını anma programına davet etti. 

Feyzi Halıcı 100'üncü yaş gününde anılacak: Tüm Konya davetli!

Bu yılki anma  etkinliği  daha güzel olacak


Feyzi Halıcı’nın bu yıl 100’üncü doğum yılı olduğuna dikkat çeken Ahmet Yıldırım, kutlamaların daha başka olacağını ifade etti. Yıldırım, 

“Feyzi Halıcı 2017 yılında rahmetli oldu. Ondan sonra Seyit Küçükbedirci, Nilgün Çelebi ve akabinde ben dernek başkanı oldum.  Feyzi Halıcı’nın doğum günü her yıl kutlanıyor.  Ancak bu yıl 100. yıl olduğu için bir başka etkinlikle kutlanacak.

Kabri başında ilk önce dua anma törenimiz var, daha sonra Feyzi Halıcı’nın 1968 yılında keşfettiği ‘tutup bellinde yalnız ağac’ dediği bir ağacımız var. 


Bu ağaç bu yıl 254 yaşında girecek. 1 Temmuz da bu ağaca da bir madalya takma töreni düzenleyeceğiz. 


Kırım Konko Kene Saldırısı ve geçen yıllar geçirmiş olduğumuz ve pandemi döneminde madalya takmamıştık. Bu yıl madalyayı takacağız.  

Ve akabinde Konya Karatay Belediyesi Kültür Müdürlüğü bahçesinde akşam Feyzi Halıcı hakkında konuşmalar,

hatıralar, yazılar, anılar ve şairlerin şiirleri ile Feyzi Halıcı’nın şiirleri bir de mini aşklar şöleni yapacağız. Akabinde ikramımız ve kapanış olacak.” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı. 

Feyzi Halıcı 100'üncü yaş gününde anılacak: Tüm Konya davetli!

Özel Haber

Bakmadan Geçme