Ferdi Kadıoğlu transfer oldu!

Fenerbahçe, milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu'nun Premier Lig ekibi Brighton'a transfer olduğunu resmen duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, transfer bedelinin 30 milyon Avro olduğu belirtildi. Kadıoğlu’nun performansına bağlı olarak 5 milyon Avro’ya kadar ek bonusların ödeneceği de açıklandı.

Fenerbahçe’nin KAP’a yaptığı açıklamada, “Profesyonel Futbolcumuz Ferdi Erenay Kadıoğlu’nun İngiliz kulübü The Brighton and Hove Albion FC’ye, oyuncumuzun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma kaatkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir. 


Transfer bedeline ek olarak, futbolcunun performansına bağlı olarak The Brighton and Hove Albion FC tarafından kulübümüze azami 5.000.000 Avro bonus ödenecektir. Ayrıca, futbolcunun ilerleyen süreçte başka bir kulübe transferi durumunda, The Brighton and Hove Albion FC’nin elde edeceği transfer bedelinin yüzde 10’u, sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir”denildi.


Brighton resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Ferdi Kadıoğlu ile 2028 yılına kadar sözleşme imzaladığını duyurdu.
 

Bakmadan Geçme