• Haberler
  • Spor
  • Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United'ı konuk edecek

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United'ı konuk edecek

UEFA Avrupa Ligi'nin üçüncü haftasında Fenerbahçe, yarın Manchester United'ı ağırlayacak.

Ülker Stadı'nda saat 22.00'de oynanacak maçta Fransa Futbol Federasyonundan Clement Turpin düdük çalacak. Turpin'in yardımcılıklarını Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Jeremy Stinat ise dördüncü hakem olacak.

UEFA Avrupa Ligi'ne 2-1'lik Union Saint-Gilloise galibiyetiyle başlayan Sarı-lacivertli ekip, ikinci karşılaşmasında Twente deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe 4 puanla 13'üncü sırada bulunuyor.

Sahasında Twente ile 1-1, deplasmanda da Porto'yla 3-3 berabere kalan Manchester United, 2 puanla 21'inci sırada yer alıyor.

İki takım arasındaki 7. karşılaşma

Fenerbahçe ve Manchester United, 4'ü UEFA Şampiyonlar Ligi, 2'si UEFA  Avrupa Ligi müsabakası olmak üzere bugüne kadar 6 kez mücadele etti.

1996-1997 sezonunda oynanan grup karşılaşmalarında Manchester United, İstanbul'dan 2-0'lık galibiyetle ayrılırken, Fenerbahçe ise rakibini Old Trafford'da Elvir Boliç'in golüyle 1-0 yenmişti.

2004-2005 sezonunda oynanan Şampiyonlar Ligi müsabakalarında bu kez ev sahibi ekipler galibiyete uzandı. Manchester United evinde 6-2, Fenerbahçe de taraftarı önünde 3-0 kazanan taraflar oldu.

2016-2017 sezonunda iki ekip UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etti. İngiltere'deki maçı Manchester United 4-1'lik skorla galip ayrılırken, İstanbul'daki karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1'lik skorla kazandı.

AA

Bakmadan Geçme