• Haberler
  • Spor
  • Fenerbahçe'nin yeni transferi Filip Kostic kimdir?

Fenerbahçe'nin yeni transferi Filip Kostic kimdir?

Fenerbahçe, Juventus'un tecrübeli orta saha oyuncusu Filip Kostic'i bedelsiz olarak kiraladı. Sırp yıldız, sarı-lacivertli formayı terletecek.

Fenerbahçe, Juventus’un 31 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusu Filip Kostic’i kadrosuna kattı. 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan Kostic, Fenerbahçe’de sadece yıllık maaşını alacak. Tecrübeli oyuncunun Avrupa’daki başarılı kariyeri ve milli takımdaki performansı dikkat çekiyor. 

Futbol kariyerine Sırbistan’ın Radnicki 1923 takımında başlayan Filip Kostic, Stuttgart, Hamburg ve Frankfurt gibi Avrupa’nın önemli takımlarında forma giydi. Özellikle Frankfurt’ta gösterdiği performansla adından söz ettiren Sırp oyuncu, 173 maççta 33 gol ve 64 asistlik katkı sağladı. Bu başarı, onu 2022-2023 sezonunda İtalya’nın kulübü Juventus’a taşıdı.

Juventus formasıyla 87 karşılaşmada sahaya çıkan Kostic, 3 gol ve 15 asistle oynadı. Özellikle Avrupa Ligi’ndeki 42 maçta 9 gol ve 12 asistlik katkısı önemli bir futbolcu olduğunu gösteriyor. Kostic, geçtiğimiz sezon Juventus formasıyla Serie A’da 33 maçta 2.107 dakika süre alarak, 4 asist yaptı. 

 

Bakmadan Geçme