Faizler otomotiv sektörünü devirdi

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan faiz artışları, Türkiye'de otomotiv sektöründe ciddi durgunluğa neden oldu. Konu ile ilgili konuşan Galerici Çakır Kahraman,  'Yükselen faizler nedeniyle hem konut hem de araç satışları gerilemeye başladı.' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Faizler otomotiv sektörünü devirdi

Geçtiğimiz dönemlerde yaşanan faiz artışları Türkiye'de hem emlak hem de otomotiv sektöründe durgunluğa sebep oldu. Özellikle 2022 ve 2023 yıllarında satışlarda önemli bir gerileme yaşandı.

Bir otomobil satıcısı, olan Çakır Kahraman, yıllık olarak araç fiyatlarında görülen bir indirimin olduğunu vurguladı. Kahraman,  “Geçtiğimiz gruplara göre araç fiyatlarında %30-35 oranında bir düşüş söz konusu. Şu an araç alımı için uygun bir zaman dilimindeyiz” dedi.

“HEM KONUT HEM DE ARAÇ SATIŞLARI GERİLEMEYE BAŞLADI”

Faiz oranlarının kesintileri nedeniyle sektörde durgunluğun olduğuna değinen Galerici Kahraman, "Yükselen faizler nedeniyle hem konut hem de araç satışları gerilemeye başladı. Ancak faizlerin düşmesiyle sektörlerde bir canlanma yaşanacağını düşünüyorum" diyerek sektördeki durgunluğa değindi. 

Otomobil satıcısı, satışlarının olduğu gibi ev ve araç sahibi olmanın önemine değinerek, “Faiz miktarları düşse herkes evde oturur, aracını alır. Ekonomik koşullar biraz daha uygun olabilseydi, herkesin hayalindeki ev ve aracın alınması mümkün olabilir” söylemlerinde bulundu. 


 

Özel Haber

Bakmadan Geçme