ESTOB'dan önemli karar

Konya'ya gelen ESTOB) EGE Sivil Toplum Birliği(ESTOB) Dönem Başkanı, Konyalılar Birliği Federasyonu ve Konyalılar Vakfı Genel Başkanı Mehmet Aydoğan Konya Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi

ESTOB'dan önemli karar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya’ya gelen ESTOB) EGE Sivil Toplum Birliği(ESTOB) Dönem Başkanı, Konyalılar Birliği Federasyonu ve Konyalılar Vakfı Genel Başkanı Mehmet Aydoğan Konya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, halkımızın mutluluğu ve kalkınmasına katkı koymak ve ulusal, bölgesel, sektörel alanda evrensel normlara ulaşmasına sivil toplum birliğini sağlayarak hizmet etmek için ESTOB (EGE SİVİL TOPLUM BİRLİĞİ) resmi kurum çatısı altında faaliyet göstermeye karar verdiklerini söyledi.

Mehmet Aydoğan ESTOB’ un 300 kişilik sivil toplum meclisinden oluştuğunu belirterek, “Biz aşağıda unvanları bulunan sivil toplum kuruluşları Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunları doğrultusunda Demokratik, laik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti temel olmak üzere ülkenin bölünmez bütünlüğüne, Cumhuriyetin kazanımlarına ve Atatürk ilkelerine sahip çıkarak, ülkemizin ekonomik sosyal, kültürel ve siyasal yapılaşmasına, Türkiye Cumhuriyetinin geleceğine ve varlığına bağımsızlık ve onuruna, milletimizin geleceğine, halkımızın mutluluğu ve kalkınmasına katkı koymak ve ulusal, bölgesel, sektörel alanda evrensel normlara ulaşmasına sivil toplum birliğini sağlayarak hizmet etmek için ESTOB (EGE SİVİL TOPLUM BİRLİĞİ) resmi kurum çatısı altında faaliyet göstermeye karar verdik. ESTOB, Bölgedeki Konfederasyon, Federasyon ve Derneklerin resmi katılımı ile yapılanarak gelişen toplumsal dinamikler çerçevesinde sorumluluk almaya karar vermiştir. ESTOB sivil toplum liderlerinden oluşan 1 Dönem Başkanı, 5 kişilik bir Divan kurulu, Konfederasyon ve Federasyon başkanlarından oluşan 28 kişilik As Başkanlar Kurulu, 50 kişilik merkez karar yönetim kurulu ve 300 kişilik sivil toplum meclisinden oluşmakta olup, birlik As Başkanları arasında dönemsel sözcülerle temsil edilmektedir.  Birliğin lideri şahıslar değil, toplum ruhuna gösterilen hassasiyettir” dedi.

“ESTOB, Ülkemizdeki farklı bölgelerin kültürlerini Ülke menfaatleri doğrultusunda bir arada duracağını sembolize eder” 

ESTOB’ un ülkemizdeki bölgelerinin farklı kültürlerini ülkemizin menfaati doğrultusunda bir arada duracağını sembolize ettiğine dikkat çeken Mehmet Aydoğan, “ESTOB Tüzüğümüzde belirtilen kıyafetlerimiz sivil toplum zemininde Ülkemizdeki farklı bölgelerin, farklı kültürlerin, farklı siyasi yapıların Ülke menfaatleri doğrultusunda gerektiğinde bir arada duracağını sembolize eder.  Kıyafet Ülkemizin bütünlüğüne karşı oynanan oyunlar karşısında temsil ettiğimiz cemiyetlerin ortak vatan sevgisi duyarlılığının ve bir masa etrafında toplanan zihinsel akrabalığın dışa vurumudur. Üzerinde yasadığımız Coğrafyanın; önceki nesillerden devir aldığımız kültür mirasının sorumluluğunun bilincinde olarak,  Atatürk ile birlikte bu topraklarda meşaleye dönüşen büyük aydınlanma hareketinin müşterek hedefimize ulaşması için sivil toplum olarak çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.  Sivil toplum birliği çatısı altında faaliyet gösterecek Konfederasyon, Federasyon ve etkin derneklerin temsil ettiği ve kendisinden sonraki nesle aktarma mücadelesinde olduğu farlı kültür miraslarının ayrıştırıcı değil, birleştirici unsur olarak birlikte bir arada yaşanmasını sağlayacak etkinlikler düzenlemek hedefimizdir. Bu kapsamda Karadeniz’den, Urfa’ya, İzmir’den Konya ya, Balkanlardan Azerbaycan’a, Denizli’den, Gaziantep’e tüm kültürel etkinlik faaliyetlerini bir arada yürütmek hedefimizdir.Cemiyetlerimizce yaşatılma çabası gösterilen kültür zenginliklerimizi birlik gücümüz olmaktan çıkarıp, ayrıştırıcı olarak kullanılmaması yönünde çalışmalarımız sürdürülecektir.”

“Ülkemize yönelik ayrıştırma temelli faaliyetlerin karşısındayız”

Son olarak ESTOB olarak ülkemize yönelik ayrıştırma temelli faaliyetlerin karşısında olduklarını kaydeden Mehmet Aydoğan, “ İçinde yaşadığımız yüzyılda, ülkemize yönelik ayrıştırma temelli tüm dış odaklı faaliyetler karşısında sivil toplum birliğini bir arada tutan farklı kültür kökleri sayesinde, girişimlerin sonuçsuz kalacağına inancımız tamdır. Birliğimiz temsil ettiği cemiyetlerin sorumluluğunun bilincinde olarak yapacağı çalışmaları ve yayınlayacağı dönemsel faaliyet raporları ile cemiyetlerimizin yapacağı değerlendirmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.Birliğimiz uygarlık hedefine ulaşmış müreffeh ve barış içinde bir toplum yaratma çabalarına hizmeti esas alan, merkezi ve yerel idarelerin politikalarını ve uygulamalarını dikkatle takip edecek, gerektiğinde destekleyerek, gerektiğinde açıktan tenkit ederek sivil toplumun yönetime katılım ve katkısına özen gösterecektir. Değerli Basın Mensuplarına kamuoyunu bilgilendirmesi nedeniyle teşekkür ederiz” diye konuştu.

İzmir’deki Konyalı sayısı 500 binin üzerindedir

Basın toplantısının sonunda İzmir’deki yaşayan Konyalıların nüfusunu ve ekonomideki yeri ve hangi sektörlerde ağırlıklı olarak bulundukları sorusunu da cevaplayan Mehmet Aydoğan, “İzmir’de yoğunluklu olarak yaşayan kesimin içinde Konyalılar olarak 3. sıradayız. Nüfusumuz 500 binin üzerindedir.  Özellikle kuru kahve ve baharat sektöründe ağırlıklı olarak Konyalılar söz sahibidir. Beyşehir Gönen köylülere bu işi ağırlık olarak yapıyor. Konyalılar olarak doğduğumuz yerden doğduğumuz yere gönül bağı oluşturuyoruz. Konyalılarda kuru kahve, baharat, nakliye, tekstil, mobilya, inşaat, temizlik ve alışveriş sektörleri olmak üzere 30 sektörde bir güç birliği vardır. 14 tane Konyalı oda başkanımız vardır. Bunun yanında 300 tanede İzmir Ticaret Odası meclisinde Konyalı bulunuyor. Diğer taratan İzmir’deki gayrimenkullerin yarısına yakını yine Konyalılardadır. İzmir’de hiçbir vatandaş ayrımı yapmadan ramazan ayında yardımda bulunduk. Öğrencilerin kırtasiye, bilgisayar ihtiyaçlarını giderdik.  Camiler yaptırdık. Bütün bunları Konyalı hemşerilerimizin destekleriyle gerçekleştirdik.İzmir de bölgecilik yapmıyoruz. Bütün siyasilerin odak noktasındayız. Ama hiç birinin arka bahçesi olmadık. İzmir halkının sevgisini ve güvenini kazandık. Bundan Konyalılar olarak onur duyduk.  Bir ihtiyaç olduğunda mı Konyalılar birbirini arayacaktır. Sıkışınca Konya’daki İzmirliler akıllara geliyor. İzmir’deki Konyalılar olarak Konya sanayicisine, esnafına ve iş yapacak bütün hemşerilerimize açığız. Yapacakları her işte ve projede yanlarında oluruz. Bizim bütün amacımız, Hz. Mevlana’nın hoşgörü, kardeşlik, sevgi ve paylaşım felsefesini yayıp, yaşatmaktır ” ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme