• Haberler
  • Güncel
  • Erzincan'ın Kemah İlçesi Sohmarik Yaylası, doğaseverleri büyülüyor

Erzincan'ın Kemah İlçesi Sohmarik Yaylası, doğaseverleri büyülüyor

Munzur Dağı'nın eteklerindeki yayla, doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor

Erzincan'ın doğal zenginlikleriyle ünlü ilçesi Kemah'ta bulunan Sohmarik Yaylası, sonbahar mevsiminde doğa tutkunlarını kendine çekiyor. Yaklaşık 2500 rakımda, Munzur Dağı'nın eteklerinde konumlanan yayla, serin havası, küçük göletleri ve erimeyen buz parçalarıyla dikkat çekiyor. İlçeye ulaşımın zorluğuna rağmen, bölgenin doğal güzelliği özellikle fotoğrafçıların da ilgisini çekiyor.

Erzincan'ın Kemah İlçesi Sohmarik Yaylası, doğaseverleri büyülüyor

Sohmarik Yaylası, yüksek rakımlı ve doğal yaşamın birçok özelliğini bünyesinde barındırıyor. Yaylanın çevresindeki küçük göletler, çeşitli bitki türleri ve Munzur Dağı'nın eteklerinde serpilen doğal zenginlikler, ziyaretçilerine unutulmaz bir manzara sunuyor. Özellikle sonbaharın gelmesiyle birlikte yaylada hâlâ erimeyen buz parçalarıyla karşılaşmak mümkün.

Erzincan'ın Kemah İlçesi Sohmarik Yaylası, doğaseverleri büyülüyor

AA
Yorumlar 1
Berkan Korutürk 27 Haziran 2024 21:15

Bu güzel yaylayı görünce hemen Sevgili Kemahlı Şairimiz ibrahim Sevindik üstadın bu güzel dizesini sizlerle paylaştım. Yaz gelince çıkarlar yaylaya Gurbetçiler hasretle döner sılaya Benden selam olsun Aziz Ağa'ya Sevgisi başkadır benim köyümün İbrahim SEVİNDİK

Bakmadan Geçme