Eriğin bilinmeyen 6 faydası

Yazın gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerini alan erik, içerdiği vitamin ve minerallerle bir şifa kaynağıdır. Antioksidanlar açısından zengin olan bu meyve, genel sağlık ve özellikle kalp sağlığı üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

Yaz mevsiminin en popüler meyvelerinden biri de eriktir. Sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, çözünür lif, C ve A vitaminleri ve organik asitler gibi besinlerle zengin olan eriğin birçok faydaları vardır.

1. Kabızlığa çaredir

Günde bir avuç erik yiyerek kabızlıktan kurtulabilirsiniz. Erik, midede gaz oluşumunu, kabızlığı ve bağırsak gazı problemlerini önler.

2. Sarkan cilde iyi gelir

Diyet yapanların en büyük korkularından biri kilo verdiklerinde cildin tekrar sarkmasıdır. C vitamini açısından zengin besinler cildin sarkmasını önler ve cildin genç kalmasını sağlar. Günde bir avuç erik yerseniz sarkan cilt tamamen yok olur.

3. Hızlı şekilde kilo verdirir

Açlık ve tokluğun belirlenmesinde en büyük faktörlerden biri kan şekeridir. Kan şekeriniz dengeli ise sağlıklı insanlar gibi kendinizi aç ve tok hissedeceksiniz. Bunu sağlamanın en emin yollarından biri de erik gibi kan şekerini dengeleyen meyvelerin tüketilmesidir. Erik bu özelliğiyle kilo kaybına neden olur. 1 su bardağı erik ortalama 50 kaloridir.

4. Kansızlığı önler

Kansızlık ve demir eksikliği gibi hastalıklar yorgunluk ve obezite başta olmak üzere hamile kalamama, saç dökülmesi gibi ciddi sorunlara neden olabiliyor. Eriğin içeriğinde demir ve kalsiyum bulunur. Sağlıklı beslenme bağlamında günde bir avuç erik yiyerek kansızlığı önleyebilirsiniz.

5. Bağışıklık sistemini güçlendirir

Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak, mutlu bir yaşam sürmeye devam etmeniz anlamına gelir. Kiraz yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirir.

6. Akciğer kanserini önler

Erik yiyenlerin astım, akciğer kanseri, soğuk algınlığı, öksürük gibi akciğer problemlerinden ve birçok kronik akciğer probleminden kurtulduğu tespit edilmiştir. Sigara içiyorsanız, verdiği hasarı azaltmak için günde bir avuç erik yiyebilirsiniz. 

Bakmadan Geçme