• Haberler
  • Konya
  • Ereğli Belediyesi, Küresel İklim Hareketine Güçlü Bir Adım Atarak Milano Paktı'na Katıldı

Ereğli Belediyesi, Küresel İklim Hareketine Güçlü Bir Adım Atarak Milano Paktı'na Katıldı

Ereğli Belediyesi, sürdürülebilirlik ve çevre koruma alanındaki hedeflerini uluslararası bir boyuta taşıyarak Milano Paktı(MUFPP)'na üye oldu. Bu önemli adım, Ereğli'nin çevresel farkındalık konusunda kararlı bir duruş sergilediğini ve küresel ölçekte etkili bir şehir olma yolunda ilerlediğini gösteriyor.

Ereğli Belediyesi, Küresel İklim Hareketine Güçlü Bir Adım Atarak Milano Paktı'na Katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya’nın her yerindeki şehirler arasında sürdürülebilir gelişmeyi taahhüt eden ilk ve en önemli uluslararası anlaşma konumundaki Milano Paktı, dünya genelinde şehirlerin gıda sistemlerini daha sürdürülebilir hale getirmek amacıyla kurulan güçlü bir topluluk olarak ön plana çıkıyor. 

Ereğli Belediyesi de bu paktın bir parçası olarak sürdürülebilir tarım, gıda güvenliği, atık yönetimi ve çevresel eğitim gibi alanlarda kapsamlı projeler geliştirmeyi hedefliyor. Ereğli'nin doğal kaynaklarını koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma misyonuyla bu anlaşmaya katıldıklarını belirten Belediye Başkanı Umut Akpınar: “Milano Paktı’nın güçlü desteği ile halkımızla birlikte sürdürülebilir kalkınma hedeflerimizi gerçekleştirmeye yönelik bir dizi çalışma başlatmayı planlıyoruz. Bu çalışmalar arasında; yerel çiftçilerin desteklenmesi, çevre dostu ulaşım seçeneklerinin artırılması ve geri dönüşüm projelerinin genişletilmesi bulunuyor. 
Milano Paktı ile yeni bir dönemin kapılarını açtık. Ereğli; sadece bir şehir değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir gelecek için ilham veren bir model olacak. Sürdürülebilir bir gelecek hedefimiz doğrultusunda küresel arenada daha güçlü bir ses olmak için bu uluslararası topluluğa katıldık. Ereğli’mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme