• Haberler
  • Güncel
  • EPDK, elektrik faturası ödeyenlere yeni fırsatlar sunuyor: İşte detaylar

EPDK, elektrik faturası ödeyenlere yeni fırsatlar sunuyor: İşte detaylar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tüketimi ve fatura ödemelerine yönelik yeni düzenlemeleri içeren taslak metni yayımladı. Bu yeni düzenlemeler çerçevesinde, düzenli fatura ödeyen mesken abonelerine yönelik önemli avantajlar sağlanacak.

EPDK, elektrik faturası ödeyenlere yeni fırsatlar sunuyor: İşte detaylar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EPDK'nın yeni düzenlemesine göre, 24 ay boyunca düzenli bir şekilde faturalarını ödeyen mesken aboneleri, bir sonraki aboneliklerinde güvence bedeli ödemeyecekler. Bu uygulama, abonelerin faturalarını zamanında ödemelerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yabancı uyruklu tüketiciler için ise özel bir tarife getirilerek, ilk aboneliklerinde mevcut güvence bedeli yüzde 50 artırılacak, ancak onlar da 24 ay düzenli ödeme yapmaları halinde bir sonraki aboneliklerinde güvence bedeli ödemeyecekler.


Ayrıca, EPDK'nın dijitalleşme ve israfın önlenmesi adına attığı adımlar da dikkat çekiyor. Yüz yüze yapılan perakende satış sözleşmelerinde artık aboneye imza için şart koşulmayacak. Sözleşmelerin özet bilgileri bir sayfada sunulacak, tam metin ise dijital ortamda iletilerek kağıt israfı önüne geçilecek.

Sonlandırılan sözleşmeler kapsamında unutulan güvence bedelleri ise hak sahiplerine ulaştırılacak ve ulaşılamayan bedeller tüm tüketicilere yansıtılacak.

Kaçak elektrik kullanımıyla mücadelede de yeni tedbirler alan EPDK, kaçak elektrik tespiti ve cezalandırılmasında daha sıkı önlemler alacak. Dağıtım şirketleri arasında uygulama birliği sağlanacak, teknolojik imkanlar ve veri kullanımı artırılarak kaçak miktarının azaltılması hedeflenecek.


EPDK'nın yayımladığı bu düzenleme taslağı, 15 gün boyunca kamuoyunun görüşüne açık olacak ve gelen geri bildirimler doğrultusunda son halini alacak. Bu düzenlemeler, elektrik tüketicileri için önemli faydalar sağlarken, enerji sektöründe de verimliliği artırmayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme