• Haberler
  • Ekonomi
  • En düşük emekli maaşına ek zam: Yeni düzenleme ne getiriyor?

En düşük emekli maaşına ek zam: Yeni düzenleme ne getiriyor?

En düşük emekli maaşına ek zam: Yeni düzenleme ne getirMemur emeklileri zammı almadan Temmuz ayını geride bırakırken, SSK ve Bağkur emeklileri için de zam yapılması gündeme geldi. İşte detaylar...

En düşük emekli maaşına ek zam: Yeni düzenleme ne getiriyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?
Memurlar Temmuz ayında zam almazken, SSK ve Bağkur emeklileri için enflasyona dayalı %24,73'lük zam Temmuz ayında yapıldı. Ancak bu zam, düşük maaşlı emeklileri enflasyona karşı yeterince koruyamadı. Bu nedenle, en düşük emekli maaşında ek bir düzenleme gündemde.


Ek Zam Detayları
Gelen talepler doğrultusunda, en düşük emekli maaşının 12 bin veya 12 bin 500 liraya yükseltilmesi gündemde. Bu düzenleme 3 milyondan fazla emekliyi etkileyecek.


Zam Ne Zaman Netleşecek?
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, zamla ilgili yaptığı açıklamada tarih verdi: "Önümüzdeki hafta başında açıklarız. Karar verildikten sonra hızlıca Meclisimizde gerekli değerlendirmeyi yaparız." Bu açıklamaya göre zammın 16-20 Temmuz 2024 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.


Kimler Yararlanacak?
Zam tüm emeklilere değil, sadece en düşük maaş alanlara yapılacak.


Farklar Bu Aya Yetişecek Mi?
Memur emeklileri Temmuz ayındaki zam farkını bu ayın sonuna kadar alacak. SSK ve Bağkur emeklileri için ise zammın ne zaman maaşlarına yansıyacağı önümüzdeki hafta netleşecek.
 

Bakmadan Geçme