• Haberler
  • Güncel
  • Emeklilikte yaşamak en çok tercih edilen 3 ilçe! Akın akın göç ediyorlar

Emeklilikte yaşamak en çok tercih edilen 3 ilçe! Akın akın göç ediyorlar

Yapılan bir araştırmada emeklilikte en çok tercih edilen 3 ilçe ortaya çıktı. Çoğu kişi emeklilik hakkı kazandıktan sonra bu 3 ilçeye yerleşiyor. İşte o ilçeler

Emeklilikte yaşamak en çok tercih edilen 3 ilçe! Akın akın göç ediyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emeklilik, birçok insanın hayalini kurduğu bir yaşam evresidir. Emeklilikte, çalışma hayatının stresinden uzaklaşmak, sevdikleriyle daha fazla vakit geçirmek, hobilerine zaman ayırmak ve yeni yerler keşfetmek mümkündür. Ancak emeklilik, aynı zamanda bazı zorlukları da beraberinde getirir. Emeklilikte gelir düzeyi azalır, sosyal ilişkiler azalabilir, sağlık sorunları artabilir ve yaşam kalitesi düşebilir. Bu nedenle, emeklilikte yaşanacak yer çok önemlidir. Peki, Türkiye'de emeklilikte yaşamak için tercih edilen en 3 ilçe hangileri? 

Bifikir.com'dan İrem Aksoy'un hazırladığı içerikte; Emeklilikte yaşanacak sahil kasabaları derlendi. İşte o yerler. 

Sokakağzı - Assos / Çanakkale

Assos’a gidip de büyülenmemek mümkün mü? Hem doğa hem de tarihi bir arada sunan ve her güne uyandığınızda kendinizi iyi hissedeceğiniz bir atmosfere sahip olan Assos’ta hayatınızı sürdürmek isterseniz Sokakağzı’nı mutlaka ziyaret edilecek yerler listesine dahil etmelisiniz. Ayrıca burası muhtemelen listede bulunan en sakin ve bakir kalmayı başarmış seçenek. Çünkü Sokakağzı’nda yaklaşık olarak 50 ev bulunuyor. En yoğun yaz mevsiminde bile kendi hâlinde ve sessiz olmayı başarabilen bu güzel kasabada hak ettiğiniz mutluluğu ve huzuru yakalayabilirsiniz.

Emeklilikte yaşamak en çok tercih edilen 3 ilçe! Akın akın göç ediyorlar

Balıklıova - Urla / İzmir

Büyükçe bir bahçem olsun, sebzemi meyvemi yetiştireyim, gün batımında deniz kenarında yürüyüş yaparken yalnızca dalga ve kuş seslerini dinleyeyim diyorsanız Balıklıova sizin için biçilmiş kaftan. Urla’nın en gözde kasabası olan Balıklıova mükemmel koyları ve sakin plajları ile yaz kış yaşamayı tercih edenlere huzur dolu bir yaşam sunuyor. Balığın en güzelini ne zaman isterseniz yiyebileceğiniz bu kasabada senelerce çalışmanın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Emeklilikte yaşamak en çok tercih edilen 3 ilçe! Akın akın göç ediyorlar

Adrasan - Kumluca / Antalya

Adrasan Koyu olarak bilinen bu sevimli kasaba aslında oldukça popüler bir destinasyon. Benzersiz bir doğaya sahip olduğundan dolayı turistlerden yoğun bir talep görüyor. Bunun sebebi aslında ülkemizin tatil cenneti olan Antalya’da yer alıyor olması. Bir diğer sebebi de muhtemelen göz kamaştıran 2 kilometrelik plajı. Ülkemizin doğal güzelliklerinin sürekli olarak tadını çıkarabileceğiniz bir konum istiyorsanız Adrasan sizin için doğru adres olabilir. 

Emeklilikte yaşamak en çok tercih edilen 3 ilçe! Akın akın göç ediyorlar

Bonus: Emeklilikte yaşanacak yerler içerisinde şüphesiz listemizde Datça'ya da yer verecektik ve verdik. Datça, Muğla iline bağlı bir ilçe ve yarımada. Ege Denizi ile Akdeniz arasında kalan bu yarımadanın tarihi ve önemi oldukça büyüktür. Datça, antik çağlardan beri birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürel ve doğal zenginlikleriyle dikkat çekmiştir.

Datça'nın önemi sadece tarihi değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de ortaya çıkar. Datça Yarımadası, Türkiye'nin en temiz ve bakir bölgelerinden biridir. Datça'da 52 koy ve 235 km sahil şeridi vardır. Datça'nın denizi berrak ve mavidir. Datça'nın iklimi de ılıman ve sağlıklıdır. Datça'da yetişen badem, zeytin, bal ve kekik gibi ürünler de lezzetli ve kalitelidir.

Datça, tarihi ve önemiyle Türkiye'nin en güzel yerlerinden biridir. Datça'yı ziyaret edenler hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle büyülenirler. Datça'yı tanımak için en iyi zaman yaz mevsimidir. Datça'ya gelip Knidos'u, Reşadiye Camii'ni, Can Yücel'in evini ve muhteşem koyları görmek gerekir.

Kaynak: Bifikir.com Derleme: Hakimiyet.com - Göktuğ Efil
 

Bakmadan Geçme