Emekli ve memur zammı için ilk veriler açıklandı

Milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisinin alacağı zamlar Eylül ayı enflasyon verileriyle belirginleşmeye başladı. 

Yılda iki kez enflasyon farkına dayalı zam alan memur ve emeklilerin 2025 yılı Ocak ayında alacakları zamlar, Eylül ayı enflasyonu ile netleşti. İşçi emeklileri ve memurlar zamlarını altı aylık enflasyon verilerine göre belirliyor. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında enflasyon oranı yüzde 8,9 olarak kaydedildi; bu durumda SSK ve Bağkur emeklileri için bu dönemdeki zam ya da enflasyon farkı da aynı oranda belirlendi.

Emekliler, Haziran ayında altı aylık enflasyon oranı olan yüzde 24,73 zam almıştı. Eylül ayı enflasyonu, memur ve memurlar için de kritik bir öneme sahip. Memurlar, toplu sözleşme zammı ile birlikte enflasyon farkı da alıyorlar. Temmuz'da aldıkları yüzde 10'luk zam, enflasyon farkı ile birlikte artacak. Üç aylık enflasyon oranının yüzde 8,9 olması, şu an için memur ve memur emeklileri için henüz bir enflasyon farkı oluşmadığını gösteriyor.

Son üç aylık enflasyon farkı, memur ve memur emeklilerine yapılacak zamda yüzde 6’lık sözleşme zammıyla birleştirilecek. Temmuz ayında memur ve memur emeklisi için hesaplanan zam oranı yüzde 19,30 olmuştu. Yeni yıl zamları, 3 Ocak 2025'te açıklanacak enflasyon oranıyla kesinleşecek.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme