• Haberler
  • Güncel
  • Elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelerine yeni zorunluluk: Zorunlu afet sigortası (ZAS)

Elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelerine yeni zorunluluk: Zorunlu afet sigortası (ZAS)

Türkiye genelinde elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelerini ilgilendiren önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Elektrik, su, doğalgaz ve internet abonelerine yeni zorunluluk: Zorunlu afet sigortası (ZAS)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanması beklenen torba yasaya göre, zorunlu deprem sigortası artık Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) adı altında yeniden düzenleniyor.

Bu düzenlemeyle birlikte, elektrik, su, doğalgaz ve internet gibi abonelik sahipleri, ZAS primini ödemekle yükümlü olacaklar. ZAS, deprem, sel, orman yangını gibi doğal afetlerden kaynaklanan zararları kapsayacak geniş bir sigorta poliçesi olarak sunulacak.


Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü'nden Açıklama
Torba yasa kapsamında yapılan açıklamalarda, Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü Selva Eren, ZAS'ın vergi uygulaması olmadığını vurgulayarak, kamuoyunda yanlış bir algı oluştuğunu belirtti. Eren, "ZAS, devletin desteklediği geniş kapsamlı bir afet sigortasıdır. İlk üç yıl boyunca devlet desteği ile sunulacak olan ZAS, vatandaşların ek maliyetlerle karşılaşmasını engelleyecek ve geniş koruma sağlayacaktır" şeklinde konuştu.


ZAS'ın Avantajları ve Uygulanması
ZAS, abonelerin doğal afetler sonucu oluşabilecek maddi zararları önlemek ve bu zararların karşılanmasını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Devlet destekli bu yeni sigorta poliçesi, Türkiye genelindeki tüm aboneler için zorunlu olacak ve afet risklerine karşı güvenliği artıracak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Bu düzenleme ile birlikte, vatandaşlar afet durumlarında daha güvende olacak ve maddi kayıplarını minimize etme imkanına sahip olacaklar.


Zorunlu Afet Sigortası (ZAS), Türkiye'nin afetlere karşı direncini artırmayı hedefleyen önemli bir adım olarak ön plana çıkıyor. Elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneleri için zorunlu hale gelecek olan ZAS, devlet desteği ile maliyetleri minimize edecek ve geniş koruma sağlayacak bir sigorta poliçesi olarak önem taşıyor. Bu yeni düzenleme, afet risklerine karşı toplumun dayanıklılığını artırma yolunda atılan önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Bakmadan Geçme