• Haberler
  • Ekonomi
  • Yıl sonunda dolar bu fiyatı görecek! Ekonomist Hatipağaoğlu açıkladı!

Yıl sonunda dolar bu fiyatı görecek! Ekonomist Hatipağaoğlu açıkladı!

Aziz Murat Hatipağaoğlu sunuculuğunu İpek Özbey'in üstlendiği 'Nokta Atışı' Programı'nın canlı yayın konuğu oldu. Yayında yaptığı çarpıcı açıklamalarla dikkat çeken Hatipağaoğlu, 'Türkiye'nin servet vergisi uygulamasına ihtiyacı var, bu kaçınılmaz' dedi.

Yıl sonunda dolar bu fiyatı görecek! Ekonomist Hatipağaoğlu açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomist Aziz Murat Hatipağaoğlu Sözcü Televizyonu, Nokta Atışı programının konuğu oldu. Canlı yayın programına katılan ve ülke ekonomisi ile ilgili durum değerlendirmesinde bulunan Hatipağaoğlu, “Suudi Arabistan'a, Katar’a ziyaretler gerçekleştirildi. Bu ziyaret kısa vadede ihtiyacımız olan doları veya dövizi bulamayacağımız için ödemeler bilançosu olunca, IMF gitmeyerek biz bu sorunları çözer miyiz diyerek yapılan bir ziyaret.  Şimdi bu ziyaretlerin sonucunda en son yapılan BAE ziyaretinin son günü 50,7 miyar dolarlık bir anlaşma üzerinde anlaşıldığı ifade edildi ancak bu tam bir anlaşma olmadı. Sadece ileride olacak herhangi bir işbirliğini tutanak haline geçirmek amacıyla olduğu anlaşıldı. Dolayısıyla Türkiye’nin yakın vadede yine bir ödemeler bilançosu sorunu yaşamaya devam edeceği ve bu sorunların giderek artacağı öngörülebilir. Sadece Türkiye’nin bir yıllık ihracatı bugün bile 250 milyar dolar. 50 milyar dolar Türkiye’ye pansuman gibi bir rakam. Türkiye’nin potansiyelinin karşısında bu rakamlar aslında ciddi rakamlar, Türkiye’yi sorundan çıkaracak rakamlar değil. Bizim ihtiyacımız ilk aşamada doğru yönetilmesi mümkün olan bir ekonomik programın paylaşılmasıdır.” şeklinde konuştu.

Ekonomist Hatipağaoğlu korkutan dolar seviyesini açıkladı! 'Yılsonunda dolar bu fiyatı görecek'

“30’LARIN ÜZERİNE ÇIKMIŞ BİR DOLAR KURU BEKLENİYOR”
Türkiye ekonomisinin Eylül veya Ekim aylarında açıklanacak orta vadeli programı bekleyecek hali kalmadığının ve durumun oldukça ciddi olduğunun altını çizen Hatipağaoğlu,” Sayın Mehmet Şimşek’ten veya Sayın Cevdet Yılmaz’dan veya Sayın Merkez Bankası Başkanı’ndan ekonomi yönetimini alarak Türkiye ekonomisini düze çıkartmak için nasıl bir politika uygulayacaksınız? Bunun açıklanmasına ihtiyacımız var. Konu gelen paralar değil, bu paraların nerelere ve nasıl kullanılacağı ve kısa vadede Türkiye’nin borç yükünü nasıl çözecek? Beklenen şu; yılsonunda yüzde 70’lere varan bir enflasyon, yaklaşık 30’ların üzerine çıkmış bir dolar kuru bekleniyor. Bizim güçlü bir programa ihtiyacımız var. Ama bunu yaparken unutmamamız gereken şey bu bir acı reçete olacaksa bu acı reçetenin beraber paylaşılması her defasında yoksul vatandaşı daha da yoksullaştıran bir yapıya dönüşmemesi gerekir. Türkiye’nin belki yeniden belki bir defalık servet vergisi uygulamasına ihtiyacı var. Bu kaçınılmaz." dedi.
 

Bakmadan Geçme