Ekonomide kritik hafta! Her şeyi belirleyecek...

Kurban Bayramı sebebiyle TÜİK, haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi verilerini 3 Temmuz yerine 5 Temmuz Çarşamba günü açıklayacak. Bu veriler, yılın 6. enflasyon verisi olması nedeniyle maaşlar açısından büyük öneme sahiptir.

Ekonomide kritik hafta! Her şeyi belirleyecek...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu, 5 Temmuz Çarşamba günü, yılın 6. enflasyon verilerini oluşturacak olan haziran ayı enflasyon rakamları açıklanacak.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayısta aylık bazda yüzde 0,04 artış göstermişti. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 39,59 olarak kaydedilmişti. Bu yıl aylık artışlar sırasıyla, ocakta yüzde 6,65, şubatta 3,15, martta 2,29, nisanda 2,39, mayısta yüzde 0,04 olarak gerçekleşti. Memur ve emeklisinin temmuz maaşı, ilk 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına göre hesaplanıyor.

5 aylık enflasyon yüzde 15,26 olarak gerçekleşti. Bu rakam milyonlarca memur ve emeklinin zammı için kritik önem taşıyor.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Memurlar yılın ilk 6 ayı için yüzde 8 sözleşme zammı almıştı. Bu oranı aşan fark kadar memurlara enflasyon farkı verilecek. 5 aylık rakamlara bakılınca memur ve memur emeklilerine en az yüzde 7,13'lük enflasyon farkı imkanı doğdu.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI NE KADAR?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir zam alıyor. Emeklilerin zam oranı 6 aylık enflasyona göre belirleniyor.

5 aylık verilere göre SSK ve Bağkur emeklilerinin zammı şimdiden yüzde 15,26 oldu.


 

Bakmadan Geçme