• Haberler
  • Asayiş
  • Dünyaca ünlü mimarlardan Karatay'ın projelerine ilgi

Dünyaca ünlü mimarlardan Karatay'ın projelerine ilgi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, dünyaca ünlü Türk mimar Emre Arolat'ı Karatay'da ağırladı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 1999 depreminin ardından Türkiye’deki afetzedelere yaptığı yardımlarla gönülleri fetheden dünyaca ünlü Japon Mimar Shigeru Ban’ı ve tasarımlarıyla ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül kazanan dünyaca ünlü Türk mimar Emre Arolat’ı Karatay’da konuk etti.

Shigeru Ban ve  Emre Arolat, Karatay Belediyesinin hayata geçirdiği Obruk Hanı restorasyonu ve Kızören Obruğu Çevre Düzenleme Çalışmalarını, Lavanta Bahçeleri’ni, Karatay Mevlana Gül Parkı’nı, Hobi ve Piknik Bahçesi’ni, tarihi evlerin restorasyon çalışmaları ile Mahmut Dede Sokak’ta yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde gözlemlediler. Başkan Kılca, belediye olarak gerçekleştirdikleri proje ile ilgili ünlü mimarları bilgilendirdi.

“Birbirinden önemli, özel ve özgün yatırımlara imza attık”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ünlü mimarları misafir ettiklerini belirterek, “Belediye olarak hayata geçirdiğimiz yatırım ve projelerimizi birlikte inceleme fırsatımız oldu. Belediye olarak bugüne kadar kentsel dönüşümden sosyal belediyeciliğe, çevre dostu uygulama projelerinden eğitime kadar daha birçok alanda bugüne kadar birbirinden önemli, özel ve özgün yatırımlara imza attık. Böylece hem hemşehrilerimizin hayatına dokunuyoruz hem de şehrimiz ve ülkemizin turizmine katkı sunuyoruz. Ünlü mimarların projelerimize ilgi göstermesi bizleri mutlu etti. Kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Shigeru Ban, Karatay Belediyesinin Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Başkan Kılca, Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen konferansın öncesinde konuşma yaparak Konya’nın sahip olduğu köklü geçmişe dikkatleri çekti, “Konyamız, tarihiyle kültürüyle ülkemizin hatta dünyanın en özel şehirlerinden birisidir. Şehrimiz de mimari anlamda kendine has çok önemli eserler barındırmaktadır. Bu programla da ünlü mimarı dinleyeceğiz ve her bakımdan bizlere katacağı çok şeyin olduğuna inanıyorum. Konyamıza Karatayımıza gelerek bizleri mutlu eden Shigeru Ban’a şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı

Bakmadan Geçme