• Haberler
  • Konya
  •  Dünya Görmeyenler Derneği, 15 Ekim Beyaz Baston Günü etkinliğini gerçekleştirdi

 Dünya Görmeyenler Derneği, 15 Ekim Beyaz Baston Günü etkinliğini gerçekleştirdi

 15 Ekim Beyaz Baston Günü dolayısıyla Dünya Görmeyenler Derneği Genel Merkezi, etkinlik düzenledi.  Gerçekleşen etkinliğe, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neseli, Müdür Yardımcıları Ahmet Civelek ve Mevlüt Akyıldız, IDEA Uluslararası İnsani Yardımlaşma Derneği temsilcisi Fatma Doğaner,  katılım sağladı.

 Dünya Görmeyenler Derneği, 15 Ekim Beyaz Baston Günü etkinliğini gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

5 Ekim Beyaz Baston Günü dolayısıyla Dünya Görmeyenler Derneği Genel Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik büyük bir başarıyla gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla organize edilen etkinlikte, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neseli, Müdür Yardımcıları Ahmet Civelek ve Mevlüt Akyıldız, (IDEA) Uluslararası İnsani Yardımlaşma Derneği temsilcisi Fatma Doğaner gibi önemli isimler katılım sağladı.

Engelli bireylerle bir araya gelerek sosyal etkileşimi artırmayı amaçlayan etkinlikte, Mediha Tahsin Alaylı Engelliler Okulu Müzik Bölümü öğretmeni Mukaddes Arıcan saz çalarak katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Etkinlik boyunca çay ve pasta eşliğinde yapılan sohbetler, engellilerin topluma katılımı konusunda farkındalık oluşturdu.

 Dünya Görmeyenler Derneği, 15 Ekim Beyaz Baston Günü etkinliğini gerçekleştirdi

Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neseli, engelli bireylerin zorluklarında her zaman yanlarında olduklarını vurgulayarak, bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Dünya Görmeyenler Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Şahin, engelli bireylerin toplumla bütünleşmesi ve desteklenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirerek, “Bugün, 15 Ekim Beyaz Baston Günü. Görme engellilerin hayatında çok önemli bir yere sahip. Beyaz baston, bağımsız bir yaşam sürmek ve kimseye muhtaç olmadan hayatına devam edebilmek için hayati bir araçtır. Görme engelli kardeşlerimizin hayatında, bazen iyi bir baba, bazen iyi bir anne, bazen iyi bir eş, bazen de iyi bir dosttan daha öte bir anlam taşır.

 Dünya Görmeyenler Derneği, 15 Ekim Beyaz Baston Günü etkinliğini gerçekleştirdi

Bu özel günde, dünya genelinde görmeyenler derneği olarak, engelli arkadaşlarımız ve aileleriyle birlikte toplandık. Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. 15 Ekim Beyaz Baston Günü’nün tüm engelli camiasına hayırlı olmasını diliyorum.
Sizleri seviyoruz ve yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Hep birlikte güzel işler çıkaracağımıza inanıyorum. Hepinize sağlık ve mutluluklar diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Program sonunda Başkan Mehmet Ali Şahin, katkılarından dolayı Uluslararası İnsani Yardımlaşma Derneği (IDEA) temsilcisi Fatma Doğaner’e hediye takdim etti.


 

Bakmadan Geçme