• Haberler
  • Güncel
  • Domates sosu ekşi oluyorsa bu yöntemle olmayacak. Denemeniz gereken 8 yöntem

Domates sosu ekşi oluyorsa bu yöntemle olmayacak. Denemeniz gereken 8 yöntem

Domates ne kadar lezzetli olursa olsun, ekşiliği de bir o kadar yüksektir. Ancak ekşiliği nedeniyle gastrit olmanıza gerek yok size vereceğimiz 8 yöntemi denemelisiniz. Uyguladığınızda domates sosu tam kıvamında oluyor ve kötü koku bile yapmıyor

Domates sosu ekşi oluyorsa bu yöntemle olmayacak. Denemeniz gereken 8 yöntem
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konserve veya püre şeklinde yapılan yapılan domates, bazı anlarda sinir bozucu mide yanmasına neden olabilecek kadar yüksek düzeyde ekşiliğe sahiptir. Bu problemin üstesinden gelmek, ekşiliğini yok etmek ve böylelikle domatesin orijinal tadına ulaşmak nasıl olurdu? İşte domates sosum ekşi oluyor diyenlerin bilmesi gereken aşçılık sırları. Bu 8 yöntemi muhakkak deneyin. 

Cookist.com sitesinde paylaşılan bir içerikte; domates sosunun ekşiliğini gidermek için uygulanması gerekeen yöntemler paylaşıldı.

Domates sosu ekşi oluyorsa bu yöntemle olmayacak. Denemeniz gereken 8 yöntem

1. Domates ekşiliğini gidermek için şeker

Muhtemelen domates sosunun ekşiliğini azaltmanın en bilinen ve en kolay yolu şeker kullanmaktır . Sosunuz kaynamaya başlayınca tuzu ve bir tutam beyaz veya esmer şekeri ekleyip karıştırın; şeker, lezzetini değiştirmeden veya yemeğinizi tatlandırmadan, domatesin ekşiliğini dengeleyip ortadan kaldırabilecektir.

2. Domates ekşiliğini ortadan kaldırmak için karbonat

Büyükannenin yöntemi, şaşmaz bir yöntem; kabartma tozu kullanarak . Ayrıca bu durumda, sosu pişirirken, domatesli spagetti tabağınızın size rahatsız edici bir ekşilik hissi vermesini önlemek için sadece bir tutam eklemeniz yeterlidir . Kabartma tozu ekledikten sonra sosun yüzeyinde küçük kabarcıklar oluşursa paniğe kapılmayın ; kabartma tozunun ekşiliği çekme görevini yerine getirdiğinin işaretidir.

3. Domatesin ekşimesini önlemek için kabuğunu veya çekirdeklerini çıkarın

Taze domates kullanıyorsanız, domatesin ekşiliğini azaltmanın bir başka şaşmaz yöntemi de kabuğunu çıkarmaktır ; Bunu yapmak için bol miktarda sıcak suyu kaynatın, domatesleri ekleyin ve on dakika pişirin ; daha sonra suyu süzüldükten sonra soğuk suya batırın, böylece ellerinizi yakmadan kolayca soyulabilir.

Tohumlar , kabuklarıyla birlikte ekşiliğin çoğunu içerir ve bunun için onları ortadan kaldırmak mükemmel bir çözüm olabilir. Başlangıçta biraz zahmetli gibi görünse de gerçekte çok basittir: Domatesleri ikiye bölüp keskin bir bıçakla çekirdeklerini çıkarmanız ve posayı da çıkarmamaya dikkat etmeniz yeterlidir.

4. Domatesin ekşiliğini gidermek için tarçın ve hindistan cevizi

Konserve veya şişelenmiş soyulmuş domates kullanıyorsanız , pişirme sırasında yarım çay kaşığı tarçın veya hindistan cevizi ekleyerek ekşiliği "yumuşatabilirsiniz" . Bu yöntemle sosunuzun lezzetinden ödün vermeden ekşiliği ortadan kaldıracak; ama aşırıya kaçmamaya dikkat edin; doğru oran, bir kilo domates için yarım çay kaşığı baharattır.

5. Patates ve havuç

Belki de herkes patates ve havuçların, özellikle de domates sosu söz konusu olduğunda, domatesin ekşiliğini kısmen absorbe etme gücüne sahip olduğunu bilmiyor . Patates veya havucu soyup kesin, 4 parçaya bölün, domates püresiyle birlikte pişirin ve ancak pişince çıkarın . Domates püreniz çok daha az ekşi olacaktır.

6. Domates ekşiliğini ortadan kaldırmak için datterini gibi daha tatlı bir domates türü seçin

Taze domatesli spagettiden vazgeçmek istemiyor ama ekşilik etkisinden korkuyorsanız tavsiyemiz daha az ekşi ve daha tatlı çeşitler arasından datterini domateslerini tercih etmenizdir. Küçük ama harika bir tada sahip datterini domatesleri hurmalara benzer (adı da buradan gelir) ve düşük düzeyde ekşilik içerir, bu da onların tatlılığını garanti eden bir faktördür.

7. Domates ekşiliğini gidermek için sebze suyu

Domates püresi kullanıyorsanız , ekşiliği azaltmanın harika bir yolu, ½ bardak sebze suyu eklemek veya ½ bulyon küpünü pişirme sırasında eritmektir. Sebze suyu, ekşiliği gidermenin yanı sıra domates sosunuza lezzet ve aroma verecek çok özel bir yöntemdir.

 

8. Domatesin ekşimesini önlemek için pişirme sürelerini kısaltın

Şekere, karbonata, et suyuna ya da tarçına başvurmak istemiyorsanız geriye yapmanız gereken tek bir şey kalıyor; Domatesi olabildiğince az pişirin çünkü belki hayal bile edemezsiniz ama domates ne kadar pişerse o kadar ekşi olur . Malzemeler arasında domatesiDomates sosu ekşi oluyorsa bu yöntemle olmayacak. Denemeniz gereken 8 yöntemn de olduğu bir tarif hazırlıyorsanız, daha az pişmesi ve ekşiliği az bir yemek elde etmek için en son birleştirmeye dikkat edin.

Kaynak: Cookist.com Derleme: Hakimiyet.com
 

Bakmadan Geçme