• Haberler
  • Türkiye
  • Doğu illerinde kar manzaraları gelmeye başladı: Bu kış sert geçecek!

Doğu illerinde kar manzaraları gelmeye başladı: Bu kış sert geçecek!

Kış Mevsimine sayılı günler kalırken yurdun bazı bölgelerinde etkili olan kar yağışı, hayat şartlarını zorlaştırırken Doğu illerinde de kış manzaraları gelmeye başlandı.

Yurdun doğusuna kış soğukları geldi. Yollar, araçlar, göl ve nehirler dondu, ağaç dallarında buzlanma oluştu. Yoğun kar yağışının etkisiyle yer yer ulaşım aksadı, yolda mahsur kalanlar kurtarıldı.

Doğu illerinde kar manzaraları gelmeye başladı: Bu kış sert geçecek!
Kış kapıyı erken çaldı. Yurdun birçok noktasında kar yağışı zaman zaman hayatı olumsuz etkiledi.
Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 11 dereceye düştüğü Erzurum'da, yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi, araçların camları buzla kaplandı.

Cadde ve sokaklarda oluşan buzlar, belediye ekiplerince tuzlama yapıldıktan sonra iş makineleriyle temizleniyor.
Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 55 santimetre ölçüldü.

Doğu illerinde kar manzaraları gelmeye başladı: Bu kış sert geçecek!
Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 11 derece ölçüldüğü Ardahan'da, araç camları ve yollar buzla kaplandı.

Kars'ta kar yağışının ardından etkisini gösteren soğuk hava nedeniyle ağaç ve bitkilerde kırağı oluştu, araç camları buz tuttu.

Sarıkamış ilçesinde ev ve araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu.
  
Bazı vatandaşlar araçlarını güçlükle çalıştırırken kimisi de battaniye örterek korumaya çalıştı.
Hançerli düzündeki göletler dondu, Allahuekber Dağları ve ormanlık alanlar beyaza büründü. 
Akyaka ilçesinde de kar yağışı etkili oldu.

Doğu illerinde kar manzaraları gelmeye başladı: Bu kış sert geçecek!

Ağrı'da soğuk havanın etkisiyle araç camları buzla kaplandı.

Tunceli'de etkili olan soğuk hava, yolların buzlanmasına ve ağaçlar ile bitkilerin kırağı tutmasına neden oldu, Kırklar Dağı ve Düldül Tepesi’nin zirveleri sis bulutlarıyla kaplandı.


Ardahan’da etkili olan kar yağışı sonrası dondurucu soğuklar başladı. Kentin birçok ilçesinde soğuk hava, hayatı olumsuz etkiledi.

Doğu illerinde kar manzaraları gelmeye başladı: Bu kış sert geçecek!

Bayburt’ta etkili olan kar yağışı sonrası soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Geceleri hava sıcaklığı sıfırın altında 6 dereceye düştüğü kentte, araç camları ve su birikintileri buz tutarken soğuk hava günlük hayat akışını olumsuz yönde etkiliyor.


Kaynak: İHA- AA

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme