• Haberler
  • Asayiş
  • Diyarbakır'daki arazi kavgasında 9 kişinin ölümüne sebep olan sanıklar Konya'da mahkemeye çıktı

Diyarbakır'daki arazi kavgasında 9 kişinin ölümüne sebep olan sanıklar Konya'da mahkemeye çıktı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde geçen yıl iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 9 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayda 32 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede dinlenen sanıklar suçlamaları reddetti.

Olay, 15 Haziran 2023 sabah saatlerinde Diyarbakır’ın Bismil ilçesinin kırsal Serçeler Mahallesi'nde meydana geldi. İhlas Haber Ajansı’ndan edinilen bilgiye göre, Alyamaç ve Taş aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma, kavgaya dönüştü.

Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş ile Alyamaç ailesinden Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatlarını kaybetti, Ahmet Alyamaç ve M.A. ise yaralandı.

Suçlamaları kabul etmediler

Olay sonrası ilçede düzenlenen barış töreni sırasında meydana gelen silahlı kavgayla ilgili olarak 6 firari sanık, avukatları eşliğinde Diyarbakır Adliyesi'nde güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan sanıklarla birlikte tutuklu 23 sanık ve tutuksuz yargılanan 9 kişi hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Silahlı kavgada 9 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Davanın dosyası güvenlik gerekçesiyle Konya'ya sevk edildi. 32 sanık ilk kez Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkemede dinlenen sanıklar suçlamaları reddetti. Sanıkların dinlenmesine yarın sabah devam edilecek.
 

Bakmadan Geçme