• Haberler
  • Güncel
  • Dilan Polat davası: 'Kabak lifli sabun' skandalıyla gündemde

Dilan Polat davası: 'Kabak lifli sabun' skandalıyla gündemde

Fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkındaki Kara Para Aklama suçlamalarıyla ilgili detaylar gündemdeki yerini koruyor.

Dilan Polat davası: 'Kabak lifli sabun' skandalıyla gündemde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İddianamede yer alan bilgilere göre, çiftin şirketleri aracılığıyla katı sabun satışlarından yüksek meblağlarda gelir elde ettikleri iddia ediliyor. Özellikle bir alışveriş sitesi üzerinden toplamda 131 milyon 181 bin 454 TL değerinde katı sabun sattıkları belirtiliyor. Balıkesirli bir şahsın ise sadece 2 ay içinde 1866 siparişle 16 bin 560 adet sabun alarak 1 milyon 194 bin 946 TL ödediği ortaya çıkarılmış.


İddianameye göre, şirketlerin sahte faturalar düzenlediği ve bu şekilde yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu ifade ediliyor.

Özellikle Rise And Shine Kozmetik İthalat İhracat Sanayi Ticaret ve Anonim Şirketi'nin de dahil olduğu 5 şirketin sahte belge düzenlediği ve vergi kaçırdığı belirtiliyor. Vergi Denetim Kurulu tarafından hazırlanan rapora göre ise şirketlerin toplamda 489 milyon 309 bin 777 TL değerinde sahte fatura düzenlediği ve bu tutarın 86 milyon 988 bin 913 TL'sinin KDV olduğu ortaya konmuş.


Engin Polat ise cezaevinde tutuklu bulunurken sosyal medya üzerinden iftiraya uğradıklarını iddia ederek savunma yapmış ve suçlamaların delilsiz olduğunu belirtmiştir.


Bu gelişmeler, kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve hukuksal süreç devam etmektedir. Dilan ve Engin Polat çifti hakkındaki bu iddialar ve sürecin gelişmeleri yakından takip edilmektedir.

Bakmadan Geçme