Dev firmadan çok sayıda işten çıkarma
Ford yöneticileri, işten çıkarmaları doğrulayarak, rakiplerine kıyasla yaklaşık 7 milyar dolarlık bir maliyet dezavantajına sahip olduklarını belirtti.
Ford yetkilileri, dış kuruluşlar tarafından istihdam edilen bazı işçilerin sözleşmelerinin yenilenmeyeceği konusunda uyarıda bulundu. Pazartesi günü kaç kişinin işe gelmeyeceği sorulduğunda Ford sözcüsü T.R. Reid, sayı veremediklerini açıkladı.
Reid gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bazı ajans pozisyonlarında çalışanlara, işverenleri tarafından Ford'daki görevlerinin sona erdiği bildirildi" dedi.
"DURUM ÇOK ÜZÜCÜ"
Cumartesi sabahı, işten çıkarılan bir kişi tarafından Ford'un sitesinde paylaşılan bir yazıda, şu ifadeler yer aldı: "Cuma günü işimi tamamladığım sırada ajansımdan bir telefon aldım ve işime son verildiğini öğrendim. Burada 3 aydan fazla bir süredir çalışmama rağmen işten çıkarılmam gerçekten çok üzücü. Ben Model E alanında çalışıyordum."
Ford'un en az bin çalışanın işine son verileceği iddia edildi. Geçtiğimiz yıl Ford, çoğunluğu Kuzey Amerika'da olmak üzere küresel çapta 3 bin kişinin işine son verileceğini duyurmuştu. Şirket, şubatta da küresel otomotiv sektörünün elektrikli araçlara yönelmesinin etkisiyle Avrupa genelinde yaklaşık 3 bin 800 çalışanını işten çıkaracağını bildirmişti.
Ford yöneticileri, şirketin bazı rakiplerine kıyasla yaklaşık 7 milyar dolarlık bir maliyet dezavantajına sahip olduğunu ifade etti. Otomobil üreticisi 2026 yılına kadar elektrifikasyona 50 milyar dolarlık önemli bir yatırım yapmayı planlıyor.
Şirketin iddialı hedefleri arasında, şirket genelinde yüzde 10'luk bir kar marjı elde etmek, özellikle elektrikli araç sektöründe yüzde 8'lik bir marj elde etmek ve yılda 2 milyon elektrikli araç üretmek bulunuyor.