Koyunları telef olan kadın, yeniden umutlu

Asrın felaketine Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yakalanan ve ahırındaki 200 koyunu telef olan Münevver Keser'in umudu devlet desteğiyle yeniden yeşerdi

6 Şubat 2023’ de medyana gelen depreme 24 yaşındaki Keser ve ailesi Fevzi Paşa Mahallesi’ndeki evlerinde yakalanmıştı.

Yıkılan evin enkazından uzun süren müdahaleler sonucu kurtarılan ailenin ahırda baktıkları 200 küçükbaş hayvan telef olmuştu.

Depremde koyunlarını kaybeden kadın, yeniden sürü sahibi oldu


Tarım ve Orman Bakanlığının hayvan kayıt sistemine kayıtlı besicilere, depremde kaybettiklerinin yerine bedelsiz hayvan dağıtımı çalışması kapsamında telef olanların yerine geçen yıl 200 küçükbaşı teslim alan Münevver Keser, aldığı destekle umudunu yeniden inşa etti.

Depremde koyunlarını kaybeden kadın, yeniden sürü sahibi oldu

Doğumlarla hayvan sayısını 300'e çıkaran ve 7 yaşından beri bu işi yaptığını belirten kadın besici, "200 tane hayvanım evimin altında ahırdaydı. O zaman hep yavrulamışlardı. Hepsinin de yavrusu vardı, doğum süreci bitmişti. O gece hepsi enkaz altında kaldı, sesleri kulağımdan hiç çıkmıyor. Hayat bizim için durmuştu o an. Benim bir tek hayvanlarım vardı, onlarla anlaşabiliyor, onlarla yapabiliyordum. O an çok kötüydü. Bana Tarım ve Orman Bakanlığı 200 tane koyun verdi. Hepsine teker teker bakmak için uğraştım. Bunları bize verenden Allah razı olsun. Çabalıyoruz, bakıyoruz ama bizim için de zor oluyor. Şu an yerimizden ve iklim şartlarından dolayı bazı kuzularım öldü. Annelerinin çoğu yavrularına bakmadı. Tek tek elimde biberonla emzirdim ve yaylaya götürdüm. Şu an Allah'a şükürler olsun, sayılarını 300'e çıkardım. Kuzularla beraber 300 hayvanım var." dedi. 

AA

Bakmadan Geçme