Demir: Okullarda Yeterli Sayıda Temizlik Elemanı Yok
ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Demir, okullarda yeterli sayıda temizlik elemanının olmadığın söyledi.
ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Demir, “Bizim inanç, ahlak ve kültürümüzü temel alan, ahlak ve maneviyat temelli bir eğitim sistemi istiyoruz” dedi
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanları Bölge Toplantısı Konya’da gerçekleşti. Anadolu Gençlik Derneği İl Binasında gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Demir ve çevre illerin illerin temsilcileri, yönetim kurulu başkanları ve eğitimciler katıldı.
OKULLARDA YETERLİ SAYIDA TEMİZLİK ELEMANI YOK
Gerçekleştirilen toplantıda konuşan ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Demir, 2022-2023 eğitim öğretim yılının her yıl olduğu gibi sorunlu başladığını kaydetti. Eğitim sisteminin taklitçi ve batıcı olduğunu dile getiren Hamdi Sürücü, “Eğitim sistemimiz bize ait değil. Batıcı ve taklitçi bir sistem olarak devam ediyor. Öğretmen eksikliği yerinde duruyor. Okullarda yeterli sayıda temizlik elemanı yok. Yardımcı kaynak karmaşası devam ediyor. Kariyer basamakları sınavı, öğretmenlerin itirazlarına rağmen korunuyor. Adı öğretmenlik meslek kanunu, kendisi ek gösterge ve kariyer basamakları kanunu olan 7354 sayılı kanundan bir başarı hikâyesi üretilmeye çalışılıyor. Sözün kısası bu öğretim yılına da çözüm bekleyen birçok sorunla başlanmış oldu” açıklamalarında bulundu.
MİLLİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ İSTİYORUZ
Demir, küresel emperyalizmin dünyanın her yerinde etkisinin olduğunu ve Türkiye’nin bu zihniyetten kurtulmasını bildirdi. Sürücü, “Öğretmenlerin öğretmen yetiştirme, emeklilik, kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik, özel okul öğretmenliği, öğretmen atamaları, yer değiştirme, teftiş, müfettişlik, öğretmenin değersizleştirilmesi, öğretmene şiddet ve benzeri birçok sorunu var. 7354 sayılı kanun maalesef bu sorunların hiçbirini kapsamıyor. Sadece kariyer basamakları ve 3600 ek göstergeyi ihtiva ediyor. Bundan dolayı 7354 sayılı kanun bir öğretmenlik meslek kanunu değildir. Bunun adının değiştirilip yeniden bir öğretmenlik meslek kanunu çalışması yapılması gerekir. Batıdan ithal edilen eğitim yüzünden ülkemizde yıllarca rengi Anadolu ama zihniyeti batıcı insanlar yetişti. Batının düzenlediği eğitim sisteminde bize ait insan tipi çıkması mümkün değil. Küresel emperyalizm dünyanın her yerinde kurallarını koymuş, en son İslam dünyası üzerinde bu kurallarını oturtmuştur. Ülke olarak bir an evvel bu batıcı zihniyeti terk etmeli, adı gibi kendisi de Millî olan bir eğitim sistemine geçmeliyiz. Bizim inanç, ahlak ve kültürümüzü temel alan, ahlak ve maneviyat temelli bir eğitim sistemi istiyoruz” ifadelerini kullandı.
AÇIK ÖĞRETİME GEÇİŞLER ÇOĞALDI
Her yıl açık öğretime geçişlerin çoğaldığını ve bunun nedeninin zorunlu eğitim olduğunu belirten Demir, “Okullar eğitim kurumu olmaktan çok birer diploma verme kurumu haline gelmiş bulunmaktadır. Öğrenciler zorunlu olarak okula gelirken diploma hedeflemektedirler. Fakat diplomalar işsizlik belgesi olmakta, öteye pek işe yaramamaktadır. Eğitimin kalitesi artırılmalı, diplomalar işsizlik belgesi olmaktan çıkartılmalıdır. Türkiye'de son 10 yılda öğretmenlerimiz itibarsızlaştırılmış, değersizleştirilmiştir. Öğretmenlerimizin idare karşısında, öğrenci karşısında, veli karşısında ve eğitim sistemi içinde bir değeri kalmamıştır. Öğretmenin öğrenci ve veli karşısında değerinin artırılması gerekir. Bir memlekette eğitimin değeri öğretmenin değeri, öğretmenin yeterliliği kadardır. Öğretmenlerimiz iyi yetiştirilmeli, öğretmenlerimizin veli ve öğrenci karşısında değerinin artırılması gerekir. Bu yapılmadan eğitimde kaliteye ulaşamayız” diye konuştu.
ŞEYMA BIYIKLI