• Haberler
  • Konya
  • Çumra'lı Kadınlar El Sanatları İle Çatalhöyük'ü Geleceğe Taşıyor

Çumra'lı Kadınlar El Sanatları İle Çatalhöyük'ü Geleceğe Taşıyor

Çumra'da çini ve halı dokumacılığı kursu sayesinde yöredeki kadınlar hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Çumra'lı Kadınlar El Sanatları İle Çatalhöyük'ü Geleceğe Taşıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çumra'da çini ve halı dokumacılığı kursu sayesinde yöredeki kadınlar hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Kadınlar UNESCO mirası listesinde yer alan 9 bin yıllık Çatalhöyük kentinin sosyal yaşamından izleri de kendi eserlerine yansıtıyor.

Çumra'lı kadınlar el becerilerini geliştirip mesleğe dönüştürmek ve aile bütçelerine katkı sağlamak için Çumra Belediyesi, İŞKUR ve ve Çumra Halk Eğitimi Merkezinin düzenlediği kurslarda buluşuyor. Kadın kursiyerler, halı dokumacılığı ve çini sanatı üzerine uzman eğitmenler tarafından verilen kurslarda hem sosyalleşiyor hem de becerilerini geliştirip mesleğe dönüştürüyor. İnsanlığın ilk yerleşim yeri olarak bilinen Çatalhöyük'teki neolitik döneme has yaşantıya ait motiflerle işlenen çini ve halılar oldukça ilgi görüyor. Kurs faaliyetleri hakkında bilgi veren Çumra Belediye Başkanı Av. Recep Candan amaçlarının, Anadolu'nun kültürel mirası Çatalhöyük'ü kadınların el emeği ile yaşatma ve bu eserleri sergi yolu ile tanıtmak olduğu söyledi.

Başkan Candan; "Çumra'da kadınlara yönelik  önemli çalışmaları hayata geçirmeye başladık. Bunlardan birisi de Halk Eğitimi Merkezimiz ve İŞKUR ile ortaklaşa yürttüğümüz kurs faaliyetlerimiz. Proje kapsamında Çumra'da geleneksel el sanatlarına meraklı olan ve bu sanatı icra etmek isteyen kadınlarımıza böyle bir imkan sunmak istedik. Kurslarımızdan genellikle öğrenci ve ev kadınları faydalanmakta. Kursiyerlerimize İŞKUR tarafından destek veriliyor ve bu destekle aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Çumra'da ev kadınları hem meslek öğrenip hem de ev ekonomilerine katkı sunarken,  kültürel mirasımız Çatalhöyük'e ait sosyal yaşamdan bugünlere gelen izler geleneksel el sanatlarımızdan çini ve halı dokumacılığında hayat buluyor. Çatalhöyük gibi bir kültürel mirasımızı  kadınlarımızın el emeği ile buluşturduğumuz eserlerden tanıtım amaçlı sergi ve çeşitli organizasyonlar düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme