Çocukların tiyatro sevinci

Akşehir Belediyesi'nin 65. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında çocukların kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırladığı 'Rumi ve Yaşlı Aslan' oyunu minik tiyatro severlerle buluştu.

Çocukların tiyatro sevinci
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Dream Team Academy Theatre” grubu tarafından hazırlanan 'Rumi İle Yaşlı Aslan' adlı kukla oyunu, Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde minik tiyatro severlerin gösterimine sunuldu.
Dünyanın birçok ülkesinde sahnelenen ve sergilendiği her ülkede ödüller kazanan, ödüllü Bulgar Yönetmen Angel Popov’un rejisiyle ‘Rumi ile Yaşlı Aslan’ kukla gösterisi bu yıl ilk kez Türkiye’de sahne alıyor. Uluslararası bir proje kapsamında tiyatro eseri Dream Team Academy'nin hayata geçirdiği gösteri, Bulgar tasarımcı Tomiana Tomova’nın animasyon görselliğinde tasarladığı kuklalar 5-10 Temmuz tarihleri arasında günde iki seans olacak şekilde katılım sağlayan çocukları büyülemeye devam edecek. 

Çocukların tiyatro sevinci
OYUN 5-10 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA İKİ SEANS OLARAK SAHNELENECEK
Erdinç Anaz, Erdem Akakçe, Cansu Demirci, Can Yılmaz, Yağmur Peşkircioğlu ve Utku Çobacı'nın oynadığı kukla oyunu çocuklar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Oyun, 2 seans halinde 11.00 ile 14.00 saatleri arasında sahnelenecek. Çocukların tiyatro sevinci
Minik çocukların keyifli anlar yaşadığı kukla gösterisinde; Hayat iyi ya da kötü çeşitli sürprizler sunar. Bunların pek çoğu bizleri korkutur. Önemli olan korkularımızla baş edip, onlarla yüzleşebilmektir. Ancak o zaman herkesin gurur duyabileceği işleri başarabiliriz gibi mesajların verildiği oyunda hayvanat bahçesinden kaçan bir aslan ile ona arkadaşlık eden Rumi adlı küçük çocuğun sevimli öyküsü çocuklarla buluşturuluyor.

Bakmadan Geçme