• Haberler
  • Sağlık
  • Çocuğunuzu havuz enfeksiyonlarından işte böyle koruyabilirsiniz!

Çocuğunuzu havuz enfeksiyonlarından işte böyle koruyabilirsiniz!

Denizli'deki özel Tekden Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Vefa Mirzalijeva, çocuk havuzunda enfeksiyona karşı uyarıda bulunarak alınabilecek önlemleri sıraladı.

Havaların ısınmasıyla havuza rağbetin attığını ve bundan kaynaklı olarak çocuklarda havuz enfeksiyonun arttığını dikkat çeken Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr.Vefa Mirzaliyeva yaptığı açıklamada havuz enfeksiyonlarının neler olduğunu, belirtilerini ve alınabilecek tedbirleri anlattı.

Dr. Mirzaliyeva bu havuz kaynaklı enfeksiyonlarda en çok görülen enfeksiyonların bağırsak, idrar yolları, cilt, dışkulak, ortakulak ve göz enfeksiyonları olduğunu aktardı.

Dr. Mirzalijeva, havuz enfeksiyonlarından korunmak için havuza girmeden önce havuzun temizliğinin ve hijyeninin sağlanması gerektiğini belirtti. Doktor, havuza girerken kulak tıkacı ve gözlük takılması gerektiğine dikkat çekiyor. Mirzalieva, çocukların havuzdan çıktıktan sonra mutlaka mayolarını giymeleri ve ardından hemen duş almaları gerektiğini belirtti.

Dr Mirzaliyeva ; “Tüm önlemleri almamıza rağmen yine çocuğumuzda yüksek ateş, tekrarlayan kusma, ishal ve kulak ağrısı gibi şikayetlerle karşılaşırsanız mutlaka çocuk doktoruna başvurunuz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme