Cevizin sağlığa faydaları

Besin değeri açısından ceviz, içerdiği lif, vitamin, mineral ve sağlıklı yağlar nedeniyle son yıllarda devamlı tüketilen besin olarak nitelendiriliyor. Peki cevizin faydaları nelerdir?

Sağlıklı yağ, protein ve lif kaynağı olan cevizin pek çok faydası bulunmaktadır. 90'a yakın besin maddesi içeren cevizin insan sağlığına olumlu etkisi vardır.

1. Ceviz, düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir, cildi aydınlatır ve kırışıklıkları önler.

2. Kandaki melatonin seviyesini arttırarak uykuya yardımcı olur. İçerdiği melatonin ve polifenol bileşikleri nedeniyle yüksek antioksidan etkiye sahiptir.

3. Ceviz magnezyum, çinko, bakır, demir, fosfor ve birçok vitamin içerir.

4. Ceviz aynı zamanda glutensiz beslenmeye de uygundur. Vejetaryenlere ve veganlara çeşitli besin ve vitamin desteği sağlar.

5. Antioksidanların bol olması nedeniyle yaşlanmaya bağlı hastalıkları, kanseri ve kalp-damar hastalıklarını önlediği bilinmektedir.

Akşamları televizyon karşısında cips veya çikolata yeme alışkanlığınız varsa bunun yerine daha sağlıklı olan ceviz yiyebilirsiniz. Lezzetli ve doyurucu olduğundan açlık hissini azaltır. Araştırmalar cevizin açlığı azalttığını ve iştahı bastırdığını göstermiştir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme