• Haberler
  • Keşfet
  • ÇAĞLAR BALTACI KİMDİR? Kars'ta ihmal sonucu gelen ölüm! Genç Memur Çağlar Baltacı hayatını kaybetti

ÇAĞLAR BALTACI KİMDİR? Kars'ta ihmal sonucu gelen ölüm! Genç Memur Çağlar Baltacı hayatını kaybetti

Çağlar Baltacı kimdir? Çağlar Baltacı'nın hayatına dair bilgileri öğrenmek için araştırma yaptığınızda, Kars'ta defterdarlık görevini üstlenen bir birey olduğunu keşfedeceksiniz. Ayrıca, epilepsi hastalığına sahip olması nedeniyle, hayatını tek başına sürdürmemesi gerektiğine dair bir heyet raporu aldı. Ancak, bu raporun bakanlık onayına rağmen tayin işlemi gerçekleşmedi. Maalesef, 6 Kasım'da Kars'taki evinde geçirdiği epilepsi nöbeti sonucunda Çağlar Baltacı hayatını kaybetti. Çağlar Baltacı'nın ölümüne dair detaylar ve nedenleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bu yazının devamında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

ÇAĞLAR BALTACI KİMDİR? Kars'ta ihmal sonucu gelen ölüm! Genç Memur Çağlar Baltacı hayatını kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çağlar Baltacı, epilepsi hastalığına sahip bir birey olarak bilinir. Hastalığını raporla kanıtlamış ve bakanlık onayını almış olmasına rağmen, tayin yerini değiştirememiş bir kişidir. Kars defterdarı Bilgehan Alım'ın ısrarlı tutumlarına maruz kaldıktan sonra, Çağlar Baltacı, 6 Kasım tarihinde yalnız yaşamaması gereken bir durumda evinde epilepsi nöbeti geçirerek hayatını kaybetmiştir. Çağlar Baltacı'nın yaşadığı bu trajik olay, onun hayatını kaybetmesine neden olan koşulları araştırmak için gündeme gelmiştir. İşte Çağlar Baltacı'nın hayatı ve ölümüne dair tüm detaylar.

ÇAĞLAR BALTACI KİMDİR? 

Türkiye Gazetesi'ndeki habere göre, Çağlar Baltacı, 1997 yılında hayata gelmiştir. Kamu Personeli Seçme Sınavlarını (KPSS) başarıyla tamamladıktan sonra Kars defterdarlığına atanmıştır. Ancak Baltacı, epilepsi hastasıdır ve bu hastalığını heyet raporu alarak kanıtlamıştır. Raporda, Baltacı'nın yalnız yaşamaması konusunun üzerinde durulmuştur. Bu sebeple Kars'taki görevinden tayinini istemiştir. Fakat istediği tayin bir türlü gerçekleşmeyince Baltacı, 6 Kasım 2023 tarihinde Kars'ta yalnız yaşadığı evinde epilepsi nöbeti krizine girerek hayatını kaybetmiştir. 

'BİZ KİMSEYİ YOLLAMIYORUZ'

Epilepsi nöbeti geçirerek 6 Kasım tarihinde hayatını kaybeden Baltacı hakkında konuşan en yakın arkadaşı Yasin Taşdemir, "Çağlar Baltacı 2022 senesinde engelli personel olarak Kars'a atandı. Bir süre çalıştıktan sonra devletin bize sunduğu bir hakkından faydalanmak istedi. Epilepsi hastası olduğu için ailesinin yanına bir kereye masus tayin olabilirdi. Bu hakkını kullanmak tayin olmak istedi. Tayin olmak istediğinde personel müdürü ve şefi tarafından sürekli olarak; "Biz kimseyi yollamıyoruz", "buraya gelen gidemez", "neden geldiniz'' şeklinde tepkiler aldı. Stres ve üzüntü Çağların hastalığı olan epilepsiyi sürekli negatif anlamda etkiledi." dedi.

Bakmadan Geçme