Brokolinin faydaları nelerdir?

Besin değeri açısından zengin olan brokoli, düşük kalorili içeriği nedeniyle diyet sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Brokolinin içerdiği yüksek miktardaki demir vücudunuzun demir ihtiyacını karşılıyor ve bağışıklığı artırıyor.

Sülforafan içeriği nedeniyle kansere karşı koruma sağladığı bilinen brokoli, yüksek lif içeriğiyle de sindirim sistemini düzenleyebilir. Yüksek oranda K vitamini içeren brokolinin kemik, saç ve cilt sağlığına da önemli faydaları bulunmaktadır.

Lif oranı yüksek olan brokoli, A ve C vitaminlerinin yanı sıra potasyum, kalsiyum ve demir açısından da zengin olan sağlıklı bir kış sebzesidir.

Brokoli'nin faydaları şunlardır:

1. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar. 

2. Göz sağlığına karşı koruma sağlar. Brokolinin içerdiği lutein ve zeaksantin gözü besleyerek dış etkenlerin olumsuz etkilerinden koruyarak görmeyi güçlendirir.

3. Kemik yapısını güçlendirir.

4. Saç sağlığını destekler. Brokolinin içerdiği B vitamini hücre yenilenmesini etkiler, saç köklerini güçlendirir ve saç hücrelerini yeniler.

5. Bağışıklığı güçlendirerek vücudun direncini artırır. İçerisinde A ve C vitaminleri bulunan brokoli, antioksidan özelliğiyle de vücudun direncini artırır. Brokoli bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle kış hastalıklarına karşı iyi bir kalkan görevi görür.

6. Kolesterolü düşürür. 

7. Kalp sağlığını korur. Brokoli, lif oranının yüksek olmasının yanı sıra kalp sağlığına faydalı vitaminler de içerir.

8. Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Brokoli'nin potasyum içeriği kan damarı gerginliğini azaltarak kan akışını kolaylaştırır.

9. Kan şekerine iyi gelir.

10. Brokoli cilt sağlığını korur.

11. Kanser önleyici özelliklere sahip olan sülforafan adı verilen antioksidanları içerir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme