• Haberler
  • Keşfet
  • Bol köpüklü * Türk kahvesinin * püf noktası Köpüğü coşan Türk kahvesi nasıl yapılır?

Bol köpüklü * Türk kahvesinin * püf noktası Köpüğü coşan Türk kahvesi nasıl yapılır?

Köpüğü coşan * Türk kahvesi * nasıl yapılır?

Türk kahvesi Türkiye’de vazgeçilmez ve çok sevilen bir kültürdür. İnsan sağlığı için oldukça faydalı olan Türk kahvesi besin değeri bakımından da çok zengindir. Uykusuzluğu halsizliği bitirirken vücutta da kolajen etkisi yaparak gençleşmeyi ve cildin sıkılaşmasını sağlar. Türk kahvesinin can alıcı özelliği ise bol köpüklü olmasıdır. Böylece höpürdete höpürdete içilir. Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?

KAHVEYİ KÖPÜKLÜ YAPMANIN PÜF NOKTASI

/ PÜF NOKTA: Bir Türk kahvesinin bol köpüklü olmasını istiyorsanız kesinlikle birden fazla kahve markasını karıştırmalısınız. Basit bir yöntem gibi gelse de kahveyi köpür köpür yaptığında bu tüyonun faydasını göreceksiniz.

Bol köpüklü * Türk kahvesinin * püf noktası Köpüğü coşan Türk kahvesi nasıl yapılır?

TÜYO: Türk kahvesini köpürtme konusunda en dikkat edilmesi gereken nokta ise şeker ve soğuk sudur. Kesinlikle kahvenizi soğuk sudan yapın asla sıcak ya da ılık su kullanmayın. Öte yandan köpürmeye başladığında çok karıştırma işlemini de sona erdirin. Kahve pişerken çok fazla karıştırmayın bu durum kahvenin köpüğünün sönmesine yol açabilir. /

TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

  • 2 fincan su
  • 2 fincan Türk kahvesi (ince öğütülmüş)
  • 2-4 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
  • İsteğe bağlı baharatlar: mesela, biraz tarcın, kakao veya vanilya

Bol köpüklü * Türk kahvesinin * püf noktası Köpüğü coşan Türk kahvesi nasıl yapılır?

Adımlar:

  1. Cezve veya küçük bir cezvede suyu ısıtın. Orta ateşte ısıtmaya başlayın. Şeker eklemeyi düşünüyorsanız, şekerinizi de bu aşamada ekleyin.
  2. Suyu ısıtırken, öğütülmüş kahveyi fincanlara koyun. Bir fincan kahve için yaklaşık olarak 1-1,5 tatlı kaşığı kahve kullanabilirsiniz. Şeker kullanacaksanız, onu da fincana ekleyin.
  3. Isınan suyun içine kahveyi ekleyin. Su kaynadıktan hemen sonra fincanlardaki kahveye eklemek en iyi sonucu verir.
  4. Cezveyi tekrar ocağa koyun ve kahveyi karıştırmak için kullanılan tahta bir kaşık veya tel bir çırpıcı ile iyice karıştırın. Kahvenin köpüğü oluşana kadar yaklaşık 2 dakika kadar karıştırın. Kahvenin köpürmesi için yavaşça kaynatın.
  5. Köpük kabardığında, kahveyi fincana dökün. Cezvede kalan kahve telvesini fincanlara eklemeyin. Bu, köpüğün kalmasını sağlar.
  6. Türk kahvesini demlenmeye bırakın ve fincanın üzerine ekstra bir köpük oluşması için birkaç dakika bekleyin. Kahve fincanda soğurken lezzeti daha iyi olacaktır.
  7. İsterseniz, üzerine tarcın, kakao veya vanilya ekleyebilirsiniz.

Kaynak * Derleme: hakimiyet.com / Görsel kaynak: coktansecmelii /

Bakmadan Geçme