Tarihte Bugün: 13 Nisan

Tarih, 13 Nisan günü boyunca pek çok önemli olaya sahne oldu. Savaşlardan bilimsel gelişmelere, uzay çalışmalarından kültürel adımlara kadar birçok dönüm noktası bu günde yaşandı. İşte 13 Nisan’da tarihe damga vuran bazı olaylar:

1742 — Handel’in “Messiah” Oratoryosu İlk Kez Seslendirildi

Barok dönemin en büyük bestecilerinden George Frideric Handel’in unutulmaz eseri “Messiah” oratoryosu, Dublin’de ilk kez sanatseverlerle buluştu. “Hallelujah” korosuyla hafızalara kazınan bu eser, müzik tarihinin en önemli yapıtlarından biri olarak kabul ediliyor.

1960 — ABD, İlk Navigasyon Uydusu Transit-1B’yi Fırlattı

Uzay teknolojisinin temellerini atan gelişmelerden biri, 13 Nisan 1960’ta yaşandı. ABD, denizaltılar ve gemiler için konum belirlemede kullanılacak olan ilk navigasyon uydusu Transit-1B’yi başarıyla yörüngeye gönderdi. Bu gelişme, bugünkü GPS teknolojisinin öncüsü olarak görülüyor.

1970 — Apollo 13 Uzay Aracı’nda Patlama Meydana Geldi

Ay’a gitmek üzere yola çıkan Apollo 13 uzay aracında, fırlatılışından yaklaşık 56 saat sonra oksijen tankında bir patlama meydana geldi. Astronotların "Houston, we’ve had a problem" (Houston, bir sorunumuz var) sözleri tarihe geçti. Büyük bir mühendislik ve insan dayanıklılığı örneği gösterilerek mürettebat sağ salim Dünya’ya döndürüldü.

1997 — Tiger Woods, En Genç Masters Şampiyonu Oldu

Golf dünyasının efsane ismi Tiger Woods, 13 Nisan 1997’de 21 yaşındayken Masters Turnuvası’nı kazanarak bu prestijli turnuvayı kazanan en genç oyuncu unvanını aldı. Ayrıca turnuvayı kazanan ilk siyahi oyuncu olarak spor tarihine geçti.

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme