Bitter çikolatanın faydaları nelerdir?

Her yaştan insanın kullandığı çikolata, uzmanlar tarafından pek tavsiye edilmiyor ancak saf kakaodan yapılan bitter çikolatanın sağlığa faydaları dikkat çekiyor.

İlave şeker veya katkı maddesi içermeyen bitter çikolatanın antioksidan özellikleri de dahil olmak üzere birçok faydası vardır.

Sütlü çikolataya kıyasla sağlık açısından belirgin faydaları olan bitter çikolata üzerine son zamanlarda birçok araştırma yapılıyor. Saf kakaodan üretilen bitter çikolatanın ana maddesi olan kakao, Afrika ve Güney Amerika'da yetiştirilmektedir. Bitter çikolata, doğru ve yeterli miktarda tüketildiği takdirde doğal bir antioksidan kaynağı olabilir. Ayrıca vücutta biriken ve sağlığa zararlı olan toksinlerin atılmasına da yardımcı olur.

Bitter çikolatanın faydalarına ilişkin Prof. Dr. Canan Karatay, şekerli tatlılar yerine bitter çikolata tüketilmesinin önerildiğini belirtiyor.

Bitter çikolatanın cilt sağlığı üzerinde oldukça olumlu etkisi vardır. Özellikle güneş ışınlarının neden olduğu hasarları iyileştirir. Bu, herkesin hayalini kurduğu güzel ve parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar. Aynı zamanda bitter çikolata şeker hastalarına da faydalıdır. Çikolatadan vazgeçemeyenlerin bitter çikolata kullanmaları tavsiye ediliyor. Kardiyovasküler hastalık ve felç riskini azaltmaya yardımcı olur. Bitter çikolatanın yağ yakıcı özelliği olduğundan kilo verme konusunda da olumlu etkisi vardır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme